Hayatını Afşin’de yaşamaya hasretmiş olanlar, Afşin ve çevresine dönüp bir bakmalı. Tekrar bir daha bakmalı. Atlas Tepesi’ne, Beyceğiz Tepesi’ne, İkiz Tepesi’ne, Burun Tepesi’ne ve yakınlardaki diğer tepelere.
Dikili bir ağacın olmadığını, gölgesinde bir kişinin bile oturabilecek bir yeşilliğin bulunmadığını görürüz. Başka bir ifadeyle, tepelerimiz tertemiz. Bizden önceki kuşaklar, bize üzerinde bir ağaç olmayan çıplak tepeler bırakmışlar. Biz de yıllarca o tepeleri seyrediyoruz, tepelerde bize bakıyor. Ancak değişen bir şey yok. Bizden sonraki nesillere bu şekilde bırakmak hiçte içimize sinmiyor.
Birkaç yıldır Atlas Tepesi’nde dar bir alanda, ağaçlandırma çalışmaları yapılıyor. Yapılan iş güzel, bu girişimi elbette ki destekliyoruz. Ne var ki; yapılan işin zamanlaması, canı gönülden desteklenmesi ve takibi olmadığı için başarılıda olunamıyor.
Ağaçlandırma çalışmaları ülkemizin birçok yerinde devlet destekli yapılıyor. İnsanlarımızda bu konuda bilinçleniyor. Hal böyleyken Afşin’de bulunan idareciler, sivil toplum örgütleri ve halkımızın da katılımıyla bir çalışma başlatılsa çok yerinde bir girişim olur. Fidan dikmenin tamda zamanı.
Bir plan dâhilinde üç beş yıl gibi zaman diliminde, Afşin’imizin bu tepeleri ağaçlandırılabilir. Beş on yıl sonra yem yeşil tepeler oluşur. Santrallerden dolayı ilçemizin ihtiyacı olan yeni bir akciğere kavuşması elzemdir hem de yeşil Afşin yeniden eski adına kavuşur. Çevremizde yeşil alanlar çoğaldıkça, gözümüz de gönlümüz de ferahlar.
Böyle bir proje yetkililerin ciddi anlamda gündemine girerse, halkta ağaç dikme seferberliğine gönüllü katılır. Bu tür bir çalışma başlatılırsa emeğimizi esirgemeyeceğimizi, hangi tepede ağaçlandırma yapılırsa oraya alın terimizi dökmeye hazırız. Yeter ki Afşin ve çevresindeki tepelerde ormanlık alanlar oluşturulsun.
Selam ve dua ile…