Şehr-i Değil, Zehr-i Afşin!

Kanserle mücadele eden Gazeteci Hatice Tunç, kaleme aldı

Şehr-i Değil, Zehr-i Afşin!

Kanserle mücadele eden Gazeteci Hatice Tunç, kaleme aldı

Sinan Doruk
Sinan Doruk
07 Şubat 2020 Cuma 10:16
3974 Okunma
Şehr-i Değil, Zehr-i Afşin!

Merhabalar. Öncelikle yazıya başlarken kızgınlık ve kırgınlık içerisinde olduğumu belirtmek istiyorum. Kime kızgınım bilmiyorum ama neye kızgın olduğumu iyi biliyorum.

Çok kısa bir süre önce kanserle tanıştım. Yaşım 21. Herkeste duyduğum ama kendimde hiç düşünemeyeceğim bir hastalıktı kanser. Zor olduğunu duymuştum fakat bu kadar zor olacağını, beni bu kadar zorlayacağını düşünmemiştim hiç. Tedaviye başlayınca grip gibi bir kaç yerim ağrıyacak, saçlarım falan dökülecek daha sonra bu hastalığı yenip iyileşeceğim diye düşünüp kendimi motive etmiştim. Öyle bir şey ki belim ağrırken nefes darlığı da çekiyorum. Yattığım zaman nefes almakta güçlük çekip, oturduğum zaman belimin ağrısından ağlayacak hale geliyorum. Rabbim öyle bir imtihan ediyor ki şaşıp kalıyorsunuz. Yani ne yaparsan yap acıdan kaçış yok, tercih senin.

İşin ağrı kısmını bir kenara bırakıp birazda psikolojik tarafından bahsetmek istiyorum.

Aylarca, belki yıllarca görebileceğiniz yerler hastane ve ev oluyor. Ev de demeyelim 4 duvar. Çünkü kemoterapi bağışıklık sistemini tamamen çökerttiği için enfeksiyon kapma riski fazla oluyor. Bastığın yere kadar dikkat etmen gerekiyor.

Ailemin oturma odasından gelen seslerini dinliyorum kendi odamdan. Bu hastalığı bir tek ben değil, ailemin de yaşamasından ayrı bir üzüntü duyuyorum. Yoruldum demek istemiyorum çünkü daha yolun başındayım. Dökülen saçlarıma üzülmüyorum, sevdiklerimden uzak kaldığım için üzülüyorum. Ağrıyan yerlerime kulaklarımı kapayıp iyiyim diye annemin gözünün içine bakıyorum. İyi olmak zorundayım, pes ettiğim an yok olduğum andır biliyorum.

İlk kontrolümden dönerken doktorumla yaşadığım bir diyaloğu aktarmak istiyorum.

Öncelikle doktorum, her şey yiyip içebileceğimi ancak sigaradan kesinlikle uzak durmam gerektiğini söyleyince tebessüm edip; “Sigaradan uzak durmak kolay, peki ya bizim zehir saçan bacalarımızı ne yapacağız. Sigara onların yanında devede kulak kalıyor doktor hanım.” dedim.

O kadar kızgınım ki. Günümüzde birçok gıdalar yeterince kanserojen madde oluştururken, kanser bu kadar çoğalmışken üstüne üstlük yetmezmiş gibi zehir saçan bacalarımız var. Yıllardır bu yörenin halkı kanserle, koahla mücadele veriyor. Ama ne gariptir ki sosyal medyada saçma sapan olayları popüler hale getirip günlerce, aylarca gündemde tutan bizler, insan canının bu kadar ucuz olmaması gerektiğinin sesini bir türlü duyuramıyoruz. Biz neden bu sorunun önüne geçemiyoruz?

Evet, devletimizden sosyal alanlar istiyoruz, gelişiyoruz diyoruz, tarih, tabiat ve kültür şehri, şehirleri diyoruz, eyvallah da nerede bu şehir? Benim gördüğüm bir şehir varsa oda Şehr-i değil, Zehr-i Afşin!

Şaka gibi ama dışarıda temiz hava yok. Siz yollar, okullar, sosyal alanlar yapıp temiz hava sağlayamadıkça ne anlamı kalıyor hizmetin, gelişmenin. Sokakta her 10 insandan 1’i kanser hastası haline geldikten sonra ne anlamı kalıyor tarihin, tabiatın, kültürün? İnanın, insan canının derdine düştüğünde dünya yansa görmüyor, duymuyor bırakın kültürü, gelişimi, tabiatı.

Gerçekten şöyle bir düşünüyorum da elle tutulur bir yanı kalmadı memleketin.

Afşin halkına sormak istiyorum neden değişmiyor bu düzen, nerede yanlış yapıyoruz ki tüm bu sorunlara rağmen Afşin Devlet Hastanemizde “Göğsüm ağrıyor Doktor Bey-Hanım” diyebilecek bir göğüs hastalıkları doktorumuz bile olmuyor? Yıllardır aynı sorunlarla uğraşmamıza rağmen halen aynı yerde sayıyoruz. Nasıl gelişiyor Afşin? diye sorarlar adama, kimse kusura bakmasın.

O kadar sorun var ki, o kadar kaleme alınacak söz, ah edilecek insan var ki ama ben sadece temiz hava istiyorum. Tek derdim, davam kızgınlığım, kırgınlığım bu. Yeter artık.

BEN KANSERLE MÜCADELE ETMEK İSTEMİYORUM KARDEŞİM!

Hatice Tunç

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüseyin YILDIRIM 2020-02-07 10:39:57

Ahhh Hatice kardeşim ahh,yazdıklarını her kelimesine katılıyorum, nerede yanlış yaptığımıza gelince SEÇİMLERİMİZ yanlış tabi bu seçimi yaparken de istediğimiz böyle insan hayatına çevreye doğaya önem vermeden proje sunan siyasi yapıları bir futbol takımını desteklercesine seçmemiz tabi ki bilinçli seçim yapabilmemiz içinde bir eğitim altyapısı toplum kültürü gerekiyor. Olacak ümitsiz değilim ama maalesef bu süreçlerden geçmemiz gerekiyor.SANA SAĞLIK DİLİYORUM KARDEŞİM UMARIM HERŞEY GÖNLÜNCE OLUR.

Avatar
Ömer 2020-02-07 10:53:05

Çok geçmiş olsun diyor tüm yorumlarınıza katılıyorum. Güçlü bir kişiliginiz olduguna eminim . Kanser basit senin için yenersin inanıyorum .Renkli bagcıklı ayakkabı giymeniz dilegiyle .

Avatar
Fatih Çetin 2020-02-07 12:20:53

Çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum inşAllah tez zamanda saglığına kavuşursun

Avatar
Ali TAPAN 2020-02-07 12:31:06

Hatice tunç öncelikle ALLAH şifanı versin. yazını okurken içim içimi yiyor
Okadar güzel ifade etmissinki ama seni anlayipta bu başımıza bela olan santralleri kaptmak degil 3.cüsünü de yapmayı planlıyorlar.soruyorum Afşin Elbistan halkına kanser olmayan Anası Babası eşi dostu kaldımı? Yeter artık gencecik inşanlarımız hasta oluyor.
Sn.Mehmet Güven Yapılacak C termik santralının Çet Raporunu çıkarmış olumsuz yönlerini anlatmış sagolun teşekürler Başkan sözlerinin Raporlarının arkasında durup santralin
Yapılmasına izinvermemesini istiyoruz.

Avatar
HUNULU: 2020-02-07 13:46:56

Yüreğine Kalemine sağlık güzel kız ne de güzel yazmışın ama seni duyan olmaz çünkü burası Yeşil Afşin (haaaaaaahhhh) yeşili kalmayan .

Avatar
özer 2020-02-07 13:57:33

YÜREĞİNE KALEMİNE SAĞLIK KIZIM. ALLAH ACİL ŞİFALAR VERİR İNŞALLAH

Avatar
Selma çelik 2020-02-07 14:11:46

Seni çok iyi anlıyorum daha çok gençsin tabi ama dikkatimi kızgın ve kırgın olman çekti. Hiç kimseye hiç birseye kızma öfke yi içinden at .atki rahatla beyazı sevdiğin gibi siyahi da sevmelisin evet oksijen senin için çok önemli ama malesef kaybetmeden kıymet i herkes anlamıyor.umarim hayat sana kolaylıkla gelir.hizirlu mutlu sağlıklı uzun gunlerin ve yılların olsun.

Avatar
Efsus 2020-02-07 14:34:34

Duyması gerekenler kulak tıkayıp seçim zamanı gelince de nasıl olsa yine seçilecekler ama bizde yetkililere yine mi diyelim ltf

banner457

banner372

banner432

banner464

banner373