Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım, son günlerde sosyal medyada yayılan “başkan adayı belirleyecek” iddialarına sert bir açıklamayla yanıt verdi. Yıldırım, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek kamuoyuna net mesaj verdi.

“Başkan Belirlemek Gibi Bir Yetkim Yok”

Aziz Yıldırım yaptığı açıklamada, kulüp başkanını belirleme gibi bir rolünün olmadığını vurguladı. Kongre sistemine dikkat çeken Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

“Benim Fenerbahçe başkanını belirlemek gibi bir isteğim ya da misyonum olamaz. Başkan, seçim zamanı kongre üyelerinin iradesiyle belirlenir.”

“YouTube İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor”

Yıldırım, bir YouTube kanalında ortaya atılan “özel yemek düzenlenecek ve başkan adayı belirlenecek” iddiasını da kesin bir dille yalanladı. Bu tür içeriklerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Yıldırım, kamuoyunun bu tür haberlere karşı dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Sosyal Medya ve “Asparagas” Tepkisi

Aziz Yıldırım açıklamasında sosyal medyada yayılan asılsız haberlere de tepki gösterdi. Bu tür içeriklerin:

Kişisel reklam amacı taşıdığını
Etkileşim kazanmak için üretildiğini
Kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini

belirten Yıldırım, “Benim ağzımdan duymadığınız hiçbir şeye inanmayınız” diyerek net bir uyarıda bulundu.

Fenerbahçe’de Gündem: Seçim Süreci

Fenerbahçe camiasında seçim süreciyle ilgili tartışmalar sürerken, Aziz Yıldırım’ın bu açıklaması gündemde geniş yankı uyandırdı. Kulüp başkanının, her zaman olduğu gibi kongre üyelerinin oylarıyla belirleneceği bir kez daha vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi