BEDENİMİZİN doğal iyileştirme gücünü doğal şifa yöntemleriyle harekete geçirerek kendimizi daha iyi hissedebiliriz.

Tıbbi bilgilere göre insan vücudundaki sinir uçlarının 7000 tanesi ayak tabanında bulunmaktadır. Ayak aynı zamanda bütün meridyen kanallarının sonlandığı yerdir.

Refleksoloji, ayaklara uygulanan özel ovma hareketleriyle vucudun belli bölgelerinde bloke olmuş enerjiyi çözerek, bedenin kendi kendisini iyileştirme gücünü harekete geçirmesi olarak tanımlanabilir. Refleksoloji ‘denge’ sağlayan bir terapidir. Refleksoloji Terapisi kişinin kendisini, fiziksel, duygusal ve ruhsal bakımdan iyi hissetmesini sağlar ve kişiye doğal dengesini kazandırır.

Refleksoloji keyifli, dinlendiren ve ağrı sızı vermeyen bir terapidir.Refleksoloji, bedenin tüm bölgelerine, organlarına ve sistemlerine karşılık gelen refleks noktalarının ayaklarda olduğu ve bu noktaların beden anatomisinin aynası olduğu prensibine dayanan bir sanattır. Refleksoloji, özel el ve parmak teknikleriyle bu refleks noktalarına baskı ve ovma yoluyla uygulanır.

Refleksoloji’nin tarihi 5000 yıl öncesine, Mısır Firavunlarına kadar uzanmaktadır. Tarihte Refleksoloji’nin Hindistan’da, Japonya’da, Çin’de ve Amerika’nın yerli Kızılderili medeniyetlerinde bilindiği kaydedilir. Refleksoloji’yi çok sonra, 1900’lü yıllarda, Dr. William Fitzgerald yeniden keşfedecektir. Dr. Fitzgerald Refleksoloji’yi, bir ağrı kesme yöntemi olarak kullanmıştır. Zamanla, Amerika kıtasından dünyanın dört bir köşesine yayılan Refleksoloji, ayaklardaki belli refleks noktalarının bulunmasıyla yavaş yavaş bugünkü şeklini almaya başlamıştır.

Refleksoloji’nin yararlarını ise şu şekilde özetleyebiliriz;

Refleksoloji, beden fonksiyonlarını normalleştirir. Normalleşmiş beden fonksiyonlarrı insana rahatlama, kaliteli bir uyku ve toksinlerden arınmış bir beden sağladığı gibi, dolaşım sistemini de güçlendirerek ağrıları dindirir.

Refleksolojinin faydalı olduğu rahatsızlıklardan bazıları ;



Stres, Yorgunluk, Uykusuzluk, Migren, Başağrısı

Kadın hastalıkları, Menopoz, Regl sorunları

Kabızlık, Hazımsızlık, Sırt ağrısı, Romatizma, Siyatik, Eklem iltihaplanmaları, Sinüzit, Astım, Prostat sorunları



Spastik engelli,Otizm ,Dikkat eksikliği , Mikro sefali , Spina bifida,Felç



Mide reflüsü , Bel – boyun fıtığı , Hazımsızlık



Refleksoloji, bilimsel olarak ta kanıtlanmıştır. Teşhis söz konusu olduğunda mükemmeldir. Bir Refleksoloji uzmanı, ayaklarına dokunduğu kişinin sıkıntılarını büyük olasılıkla tehşis edebilir. Tedavi konusuna gelince ise; diğer Doğal Terapiler gibi Refleksoloji de, “koruyucu sağlık” çerçevesinde kendi üzerine düşeni yapar. Diğer Doğal Terapiler’den farklı olarak Refleksoloji, vücudun kendi iyileştirme mekanizmasını harekete geçirir.

Refleksoloji, kişinin öngörüşmede belirlenen ihtiyacına göre haftada 1 seans (15-30 dakika) uygulanması önerilir. Refleksoloji, yalnızca yukarıda değinilen sıkıntılarda değil, aynı zamanda kişinin kendi doğal dengesini kazanması için de oldukça etkilidir.
 
Bel ağrısı deyince ilk akla gelen bel fıtığıdır ki aslında bizim en son düşünmemiz gereken olay olmalıdır. Fıtık demek yırtık demektir. Bilek, kasık, göbek fıtığı olabildiği gibi, boyun ve belde ise iki omur arasındaki disk karşı zarı yırtar, omurilik sıvısına ve sinir köküne bası yaparsa bu olay fıtıktır. Ama bu aşamaya gelene kadar bizi ayakta tutan derinsel ve yüzeysel sırt kasları ne kadar kuvvetli olursa bu ihtimal o kadar ortadan kalkar.

Klimaya maruz kalmak, sıcak soğuk değişimleriyle ısınıp soğumak, kapı pencere cereyanından ve banyo sonrası ısınan vücudumuzla kendi doğal ısısına ulaşmadan dışarıya çıkıp, cereyana maruz kalmak, oturuş bozuklukları, hareketsizlik sonucu kasların zayıflaması gibi durumlar bel ağrısının nedenlerindendir.

Ayrıca mide asidi, ülser, kalın bağırsak spazmı, kabızlık, kolit gibi rahatsızlıklar, böbreklerdeki ve idrar yollarındaki taş, kum ve iltihap rahatsızlıkları da bel ağrısına sebep olabilir.

Kesin bir teşhis için muhakkak doktora gitmelidir. Bildiğiniz gibi fıtık için en iyi teşhis şekli MR’dır. Daha sonra incelenmesi gerekenler, omurlar arasındaki vertabra çıkışlarındaki ve onların dibindeki kanal ve oradan sinir sisteminin çıkış olayı, vertabra çıkıntılarında artrit artroz dediğimiz kemik konturlarında bir bozukluk olup olmadığı, en son olarak da omurlar arasındaki kist durumudur. Kesin bir teşhis sonrası masaj ,sülük ,kupa terapi gibi tedavi yöntemlerimiz vardır.

Herhangi bir üşütmeden, ısınıp soğumadan ve cereyana maruz kalmaktan kaynaklanan boyun, sırt, bel ağrısı için masaj yağımız ve zencefilli macunumuzu birlikte rezeneli çayımızı kullanabilirsiniz.detaylı bilgi için .www.seckinmasaj.com