Afşin’de ekmek fiyatlarında yeni düzenlemeye gidildi. Kahramanmaraş Fırıncılık ve Unlu Mamulleri İmalatı ve Ticaret Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı tarafından açıklanan güncel fiyat tarifesi, ilçedeki fırınlarda uygulanmaya başlanacak.
Artan üretim maliyetleri ve girdi fiyatlarındaki yükselişler nedeniyle yapılan düzenleme kapsamında 220 gram ekmeğin fiyatı 18 TL olarak belirlendi.
Yeni tarifeye göre Afşin’de uygulanacak ekmek fiyatları şu şekilde oldu:
220 gram somun ekmeği: 18 TL
220 gram pide ekmeği: 18 TL
1 kilogram somun ekmeği: 81,81 TL
Belirlenen yeni fiyat tarifesi, ilçedeki fırın ve satış noktalarında geçerli olacak.
Kahramanmaraş genelinde geçerli olacak yeni ekmek fiyat tarifesi, 1 Temmuz 2026 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek. Fırıncı esnafı; un, maya, enerji, işçilik ve diğer üretim giderlerinde yaşanan artışların fiyat düzenlemesinde etkili olduğunu belirtti.
Sektör temsilcileri, ekmek üretiminin sürdürülebilir şekilde devam edebilmesi ve vatandaşlara kaliteli ürün sunulabilmesi için fiyat güncellemesinin gerekli olduğunu ifade etti.
Yeni düzenleme ile birlikte Kahramanmaraş genelindeki fırınlarda belirlenen tarifenin uygulanacağı, ilgili kurumlar tarafından denetimlerin sürdürüleceği bildirildi.


