İlk olarak Elbistan Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Vali Kocatepe, burada Kaymakam Metin Maytalman’dan yapılan çalışmalar ve hizmetler hakkında bilgi aldı.
Kaymakamlıktaki ziyaretin ardından, Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı’na geçen Vali Kocatepe, Komutan Vekili Üsteğmen Onur Keysan’ı ziyaret etti. Ardından Elbistan Emniyet Müdürlüğü’ne geçen Vali Kocatepe, Emniyet Müdür Vekili Ahmet Eksin ve diğer birim amirleri tarafından karşılandı.
Daha sonra Elbistan Şeker Fabrikası’na giden Vali Şükrü Kocatepe, 28. Kampanya Dönemi’ne başlaması nedeniyle Fabrika Müdürü M. Reşit Karataş’a ‘Bereketli olsun’ temennisinde bulundu.
Şeker Fabrikası ziyaretinin ardından Ceyhan Nehri’nin kaynağı olan Pınarbaşı’na geçen Vali Kocatepe, nehrin doğduğu noktayı incelerken, orada bulunan bazı öğrencilere neden okulda olmadıklarını sordu.
Öğrencilerden ‘dersimiz boş’ şeklinde cevap alan Vali Kocatepe, öğrencilere nasihatte bulunarak, boş zamanlarını kütüphanede geçirmelerini tavsiye ederek, hemen okullarına dönmelerini istedi.
Pınarbaşı ziyaretinin ardından, Elbistan Kaymakamlık Konutu inşaatını da inceleyen Vali Kocatepe, müteahhit firma yetkililerinden bilgi alarak, gördüğü bazı eksikliklerin tamamlanmasını istedi.
Pınarbaşı Mahallesi’nde yapımı süren anaokulu inşaatını da gezen Vali Kocatepe, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik’ten bilgi aldıktan sonra, İstiklal İlköğretim Okulu inşaatını inceledi. 24 derslikli olarak yapılan okulun önemli olduğunu ve kendisinin de okul inşaatını merak ettiğini belirten Kocatepe, yatırımların hızlı bir şekilde ilerlediğini kaydetti.
Yaptığı incelemelerin ardından bir açıklama yapan Vali Şükrü Kocatepe, şunları söyledi:
“Sabah kaymakamımızla emniyet ve jandarma ile şeker fabrikasını ziyaret ettik. Malum yeni şeker üretimi başladı, şeker fabrikamıza hayırlı olsun, başarılı olsun dileğinde bulunduk. Daha sonra okul inşatlarımızı, kaymakamlık lojmanı inşaatını gezdik. Ben daha önce Ceyhan Nehri’nin kaynağını da görmemiştim. Bugün Elbistan’da mesaiye erken başlayınca onu görme fırsatım da oldu. Ben Ceyhan Nehri boyunca çalıştım. Ceyhan Kaymakamlığı ve şimdi de Kahramanmaraş Valiliği derken Ceyhan’ın kaynağını da görmek istedik. Güzel bir yer, Elbistan’a yakışan bir yer inşallah daha güzel olur. Orada gördüğüm olumsuzluk olarak 2 tane öğrenci vardı. Yani bizim okullar döneminde bir hassasiyetimiz var. Çocuklarımız ‘dersimiz boş’ mazeretiyle bazen internet kafe, kahveler, mesire alanları gibi ilgisiz yerlere gidiyorlar. Öğrencilerimizi kütüphanelere yönlendirmemiz lazım veya da ellerinde bir kitap bir köşeye oturup okumaları lazım dersleri boşsa. Bu konuda milli eğitim müdürlüğümüz, öğretmenlerimiz bir gayret gösterirse, özel tembihatlar yaparsa çocuklara iyi olur diye düşünüyorum. Genel olarak Elbistan’ımız iyi, huzurlu, herhangi bir sorunumuz yok. Zaten biz Kahramanmaraş olarak her zaman ilçelerimizin yanındayız, hizmetindeyiz. Arkadaşlarımız, il genel meclisi üyelerimiz ilçelerin temsilcisi olarak her hafta bize gelip isteklerini ifade ediyorlar. Encümen toplantılarında görüşme fırsatımız var her hafta onlarla. O bakımdan irtibatımız sürekli devam ediyor ilçelerimizle.”
"BAŞARI ÇITASINI DAHA YUKARIYA ÇIKARMA AMACINDAYIZ"
Kahramanmaraş’ın eğitim alanındaki başarısını her geçen yıl artırdığına dikkat çeken Vali Kocatepe, şunları kaydetti:
“Malum yeni eğitim-öğretim yılına başladık pazartesi gününden itibaren ülke olarak. Kahramanmaraş’ta da bakanlığımızdan bir müsteşar yardımcısının katılımıyla bir tören gerçekleştirdik. Bu eğitim-öğretim yılının hayırlı uğur olmasını temenni ediyorum, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Geçen yıl Kahramanmaraş eğitim-öğretim de iyi bir yıl geçirdi, SBS’de 500 tam puan alan 7 tane birincimiz vardı. Ayrıca da puanımız da önceki yıllara göre 15 ile 41 puan yükseldi yani il merkezi ve ilçeler olarak ortalama 27 puanlık bir yükseliş tespit edildi geçmiş yıllara oranla. Memnun edici bir sonuç ama bu bizi rehavete sürüklemeyecek çünkü çok daha başarılı olmamız lazım. Biz şu an hak ettiğimiz yerde değiliz. Kahramanmaraş’ın ilk 10’a girmesi lazım ve arkadaşlarımız da buna göre gayret gösteriyorlar. Elbistan’daki Milli Eğitim Müdürümüz, okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimizden de bu doğrultuda gayret bekliyoruz. Elbistan’ı Kahramanmaraş’ın en başarılı ilçesi yapmak, Türkiye’nin en başarılı ilçesi yapmak, bu hedefle çalışmamız lazım. Bunun metotlarını da biz geçtiğimiz yıllarda uyguladığımız birçok projelerle arkadaşlar biliyorlar. Velilerimizle görüşeceğiz, öğrencilerimizi motive edeceğiz, öğrencilerin evde de okulda gördükleri bilgileri pekiştirmesini sağlayacak bir ortam hazırlanmasına destek olacağız. Ayrıca öğretmenlerimiz çocuklarımıza daha çok bilgi aktarmak için biraz daha fedakarca gayret göstererek çalışacaklar. İnşallah 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda geçmiş yıllara göre çok daha başarılı olacağız ve o hedefle çalışacağız.”
"10 BİN 600 SURİYELİYİ MİSAFİR EDİYORUZ"
Kahramanmaraş’ta 11 bin kişilik çadır kent kurduklarını da ifade eden Vali Kocatepe, “Kahramanmaraş’ta Ağustos Ayı’nda başladığımız bir çalışma ile 11 bin kişilik çadır kent hazırladık. Tüm altyapısıyla yani kanalizasyonuyla, içme suyuyla, elektrik gibi tesisiyle Türkiye’nin en modern çadır kentini hazırladık. Bunu ben söylemiyorum Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler’den gelen temsilciler ifade ediyorlar. Çünkü diğerlerini ben görmedim, onlar görüyorlar ve ‘Kahramanmaraş çadır kenti Türkiye’nin en modern çadır kenti’ olduğunu söylüyorlar. Orada 11 bin civarında Suriyeli mülteciler misafir edilecek. Kahramanmaraş’ın diğer ilçelerine Suriyeli mültecilerin gönderilmesi söz konusu değil. Çünkü bu altyapıyı gerektiren bir şey ve onu da Kahramanmaraş merkezde yaptık zaten. Bunun dışında sığınmacıların sevkinin gelmesi söz konusu değil” diye konuştu.
Türkiye’nin hassas bir dönemden geçtiğini vurgulayan Vali Şükrü Kocatepe, insanların olaylara daha mantıklı ve sakin bir biçimde bakması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
“Tabi günlük olaylar her yerde var. Elbistan’ımızda sakin bir ilçemiz. Hassas günler yaşıyoruz, ülkemizde ve dünyada. Doğuda şehitler veriyoruz. Suriye ile ilgili sığınmacıların ülkemize doğru çok aşırı talepleri var. Şuanda Kahramanmaraş’ta 10 bin 600 Suriyeli sığınmacı var. Yine diğer sınır illerimizde var. Adıyaman ve Osmaniye dahil. Dolayısıyla böyle hassas günler yaşıyoruz hem asayiş yönü ile hem de sınırdaki hassasiyet nedeniyle. O bakımdan bu günlerde daha sakin olmak lazım. Olayları daha mantıklı, mantık süzgecinden geçirerek değerlendirmek lazım. Heyecanımıza hakim olmaya çalışmamız lazım. Küçük provokasyonlara gelmemek lazım. Bugünlerde ülke genelinde kasti yapılan provokasyonlar da var. Dünya genelinde de var. Biliyorsunuz işte bir film olayı var. Bütün dünyayı, İslam alemini geren bir film olayı var. Bunlar kasti çıkarılan provokasyonlar. Bunlara mümkün olduğunca ihtiyatlı yaklaşmak lazım. Sakin olmak lazım. İlçenin güvenliğini, asayişini bozacak davranışlardan kaçınmak lazım.”
Editör: Haber Merkezi