Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Dr. Bülent Üzümcü’nün muvakkat işçilerin kadroya alınmaları ile ilgili yaptığı açıklamanın hem kendilerini hem de geçici işçileri umutlandırdığını söyledi.
İşçi sendikalarının asıl görevinin üye işçilerin konumları ve sosyal hakları hakkında çalışma yapmak olduğunu vurgulayan Şahin, fabrikalarında görev yapan 306 geçici işçinin kadro alabilmesi için sendika olarak çaba harcadıklarını kaydetti.
Şahin, “Fabrikamızda şu anda 306 geçici işçi arkadaşımız görev yapıyor. İşçi sendikalarının esas görevi, işçilerin sosyal hakları ve konumları hakkında çalışma yapmaktır. Geçtiğimiz günlerde Şeker Fabrikaları Genel Müdürü sayın Bülent Üzümcü bir fabrika ziyaretinden geçici işçilerin kadro alabilmesi için çalışma yaptıklarını açıkladı. İnşallah bu gerçekleşir. Bu açıklamanın ardından geçici işçi arkadaşlarımız umutlandılar” dedi.
Elbistan Şeker Fabrikası’nın da içinde bulunduğu portföy B’deki özelleştirmenin iptal edilmesinin ardından, yeni çalışmaların olduğu yönünde bilgilerin geldiğini de dile getiren Şahin, şunları söyledi:
“Özelleştirme konusunda Malatya Şeker Fabrikası hakkında AK Parti Malatya Milletvekili sayın Öznur Çalık’ın bir açıklaması var. Sayın Çalık açıklamasında Malatya Fabrikasının belediyeye devredileceğini söylüyor. Elbistan Şeker Fabrikası’nda ise fabrika arazisi olarak 350 dönümün bırakılacağı, geri kalan 2 bin dönümlük alanın ise ayrı bir şekilde konut alanı olarak satılacağı bilgisi geliyor. TŞFAŞ’ye ait Adapazarı fabrikasının satılması, Malatya fabrikasının ise belediyeye devredileceği bilgileri, yeni bir hareketliliğin başladığını gösteriyor. Biz bugüne kadar özelleştirme karşıtı mücadelemizi verdik. Elbistan Şeker-İş Şubesi olarak kamuoyunun desteği ile bunda da başarılı olduk. Şeker-İş Elbistan Şubesi olarak bundan sonra da halkımızın yararına olacak çalışmaların yanında olacağız.”
Elbistan Şeker Fabrikası’nın verimli bir fabrika olduğunu, zarar etmediğini ve aksine kar eden bir fabrika olduğunu belirten Şahin, fabrikaların durumu hakkında yeni bir yol haritası belirlenmesi gerektiğini söyledi.
Şahin, yeni strateji içerisinde fabrikalarının ve işçi arkadaşlarının menfaatlerinin en iyi şekilde korunması için mücadelelerini aralıksız sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi