Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ), Afşin’de yaşayan abonelere gönderdiği SMS ile şebeke suyuna ilişkin önemli bir uyarıda bulundu. Yapılan bilgilendirmede, su kaynağında yaşanan sorun nedeniyle şebeke suyunun geçici olarak bulanık aktığı belirtildi.

Afşin'de vatandaşlara gönderilen mesajda, suyun ikinci bir duyuruya kadar içme suyu olarak kullanılmaması istendi. Açıklamada, “Sayın abonemiz, ilçemizde su kaynağındaki sorun nedeniyle şebeke suyu bulanık akmaktadır. İkinci bir duyuruya kadar içme suyu olarak kullanmayınız.” ifadeleri yer aldı.

Yetkililerin sorunun giderilmesi için çalışma başlattığı öğrenilirken, vatandaşların özellikle içme ve yemek kullanımında şebeke suyunu doğrudan tüketmemeleri konusunda dikkatli olmaları istendi.

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekiplerinin bölgede teknik incelemeleri sürdürdüğü ve suyun yeniden güvenli hale getirilmesi için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Muhabir: Ramazan Doğan