AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Durmuş Küçük’ü ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Ünal’ın yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, ilçede önemli hizmetler yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:
 “Bu yıl yapmış olduğumuz en önemli hizmetlerden biri sıcak asfalt çalışmasıdır. 180 kilometre asfalt çalışması yapıldı. Göreve geldiğimiz günden itibaren araç parkının genişletilmesine önem verdik. 43 adet belediyemize araç kazandırdık. Devam etmekte olan Hal inşaatımız var. Burada her biri 75 metrekare olmak üzere 55 adet iş yeri var. Hal inşaatımızın kabası belli bir noktaya geldi. Bir taraftan kaldırım, bir taraftan da drenaj kanalları döşeme çalışmalarımız devam ediyor. 50 kilometre drenaj kanalı döşedik. 80 kilometrede kaldırım döşedik. Drenaj kanallarımız geçtiğimiz günlerde yoğun şekilde yağan yağmur suları ile test edildi. Birçok kentimiz tahliyede sorun yaşarken, bizde hiç bir sorun yok. Yağmur yağdığı zaman ortalıkta toz ve çamur kalmıyor. Buda bizi sevindiriyor” dedi.
 
Toplu taşımaya önem vereceğiz:
            Belediye Başkanı Durmuş Küçük, toplu taşımaya önem verdiklerini ve bu noktada bazı çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
“4 adet toplu taşıma aracını belediyemize kazandıracağız. Hazırlıklarını yapıyoruz. Gidilmeyen hatlara gideceğiz. Taşburun-Devlet Hastanesi, Yunusemre Mahallesi-Devlet Hastanesi, aynı zamanda Tepebaşı Mahallesi’nde ve Çiçek Köyü tarafından gidilmeyen noktalarımız var. Büyükşehir olduğumuzda köylerimiz mahalle olacak. Büyükşehir olduğumuzda yaklaşık 90’a yakın yerleşim alanımız olacak. Ağaçlandırma çalışması kapsamında ilçe merkezi her yıl mesafe almaktadır. 12 bin adet fidan getirdik. Bunları Ceyhan kenarına, mezarlıklara, parklara ve belli bölgelere dikimini yaptık. İki büyük mezarlığımızın ihata duvarları 300 metre uzunluğundadır. Önceki görüntüleri itibari ile mezarlıklarımıza önem vermediğimiz neticesi hasıl oluyordu. Gariplik mezarlığının duvarını çok güzel bir şekilde tamamladık. Hocazade mezarlığında bir duvar çalışmamız var. Osmanlı revak tarzı yapıyoruz. Özgün bir mimari, her revakın yüksekliği 3,5 metredir. Kapı yüksekliği ise 9 metre olacak. Gariplik mezarlığının kapı yüksekliği ise 11 metredir. Ceyhan Nehri kenarındaki çalışmalarımız devam ediyor. Ceyhan Nehri üzerine köprüler yapıldı. Irmak kenarında taş kaplama ve aydınlatmalar. Şehrimize çok olumlu bir hava kattı.”
 
 Elbistan göç alan bir merkez:
            Elbistan’ın sürekli göç aldığını ve orantılı olarak nüfusun hızla arttığını dile getiren Başkan Küçük, konuşmasını şöyle sürdürdü:
            “Şehrimizde her yıl yaklaşık bin civarında nüfus artışı yaşanırken, bizim dönemimizde bu rakam bin 500’e yükselmiştir. 1999-2009 yılları arasında kentimizde Nüfus Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre nüfus 10 bin 200 artmış. Bizim dönemimizde yani 2009-2011 arasında nüfus 12 bin artmıştır. Bizim dönemimizde yani 10 yıl içerisinde nüfus artışı 50 bin olarak hesaplanmaktadır. Afşin ilçesinden daima göç aldığımızı zannederken, Afşin’in köy ve kasabalarından göç edenler Afşin merkeze, Kahramanmaraş’a ve Elbistan’a olmak üzere 3’e bölünüyor. Daha önce yani 7-8 yıl önce Kahramanmaraş tercih edilirken, son 2 yılda bu göç olayında Afşin halkı Elbistan’ı tercih etmektedir. Bizim araştırmalarımız bunu gösteriyor. Artı Elbistan’ın göç alma havzası komşu illeri de etkilemektedir. Kayseri-Sarız’dan nitelikli yani para sahibi insanlarda iş yapmak için Elbistan’a göçüyor. Malatya-Darende ve Akçadağ ilçeleri, Sivas-Gürün ilçesi, Ekinözü ve Nurhak ilçesi ve Afşin ilçemiz ile Elbistan’ın kendi köyleri yoğun bir şekilde merkeze göçmektedir. 400 bin nüfuslu havzanın merkezi konumundayız. Göç konusunda sadece iş arayan insanlar gelmiyor. Sermaye sahibi insanlarda geliyor.”
 
Bölgemiz cazibe merkezi oluyor:
            Elbistan belediye Başkanı Durmuş Küçük’ün çalışmalarını anlattığı sunumu dikkatle dinleyen Ünal, bölgenin cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, yeni yatırımlar ile birlikte bu özelliğini daha da artıracağını vurguladı.
            Ünal, şunları söyledi:
             “Elbistan, Afşin, Ekinözü ve Göksun kuzey ilçelerinde çok ciddi gelişim potansiyelleri var. Özellikle Göksun, Afşin gurup yolunun yapılmasıyla büyük bir gelişme var. Bağlantı yollarının tamamlanmasıyla birlikte daha da ilerleyeceğini düşünüyorum. Bu gibi çalışmalar sayesinde bölgemiz önemli bir cazibe merkezi haline geliyor. Bölgemiz yer altı kaynakları kapsamında oldukça zengin. Bu kapsamda 12 milyar dolarlık Afşin ve Elbistan’a yeni bir yatırım söz konusu. Geçmiş dönemlerde yapılan A ve B santrallerimiz çevreye duyarlı değildi. Maalesef sosyal hayata ve çevreye ciddi zararlar verdi. Bundan sonra inşa edilecek santrallerimiz tamamen çevreye duyarlı olarak inşa edilecek. Yeni yapılacak olan 2 yeni santrallerimiz çevreye duyarlı olmasının dışında bölgede sosyal yaşantıya katkı sağlayacak. Aynı zamanda istihdam konusunda Afşin’e ve Elbistan’a çok ciddi bir katkı sağlayacak. Diğer taraftan Elbistan Organize Sanayi Bölgesi çok ciddi bir istihdam sağlayacak. Projelerimiz arasında Afşin ve Göksun arasına bir organize sanayi bölgesinin kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Bu konuyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dolayısıyla kuzey ilçeleri dediğimiz ve Elbistan ovası üzerine oturan yıllardır bölge insanının hayalini kurduğu projeleri adım adım gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz.”
 
Ayrı-gayrımız yok, her bölge ciddi yatırım alacak:
            Elbistan ile Afşin’i ayrı olarak görmediğini, aradaki 24 kilometrenin şehir ölçeğinde artık bir şey ifade etmediğini de kaydeden Ünal, şöyle konuştu:
“Yerel gazetelerin konu aldığı üniversite müjdesi başlıklı haber hakkında bir açıklık getirmek isterim. Kahramanmaraş’ın büyükşehir olması ile birlikte ikinci bir üniversiteyi hak ettiğini dile getirdik. Bu ikinci üniversitenin yapılacağı yer noktası kuzey ilçelerine yapılması noktasında düşüncemizi dile getirdik. Yoksa üniversiteyle ilgili şuanda başlamış bir süreç yok. Başlayan bir şey var oda teknoloji fakültesi. Fakat burada öğretim görevlisi bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Yaşadığımız bu sıkıntıyı diğer illerde yaşıyor. Fakülte veya üniversite açmanız sorun değil. Öğretim görevlisi bulmak sıkıntılı. Şuan Elbistan’daki fakültemize öğretim görevlisi bulamıyoruz. Aynı sıkıntıyı Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi de yaşıyor. Ama bölgemiz cazibe merkezi haline geldi. Bu kapsamda daha da gelişecek. Önümüzde bizleri güzel günler bekliyor. Afşin ilçemizde yeni yatırımları ve çalışmaları sayesinde tamamen değişiyor. Yine aynı şekilde Elbistan’da hızla büyüyor. Bu büyüme kapsamında bölgemize gelecek doğalgaz yatırımı sayesinde yaşanan hava kirliliği sorunu ortada kalmayacak. Diğer yandan Afşin ve Elbistan arasında inşa edilecek 300 yataklı bölge hastanemiz önemli hizmetler verecek. Ben artık Elbistan’ı ve Afşin’i ayrı olarak görmüyorum. Arasında 24 kilometre demek şehir ölçeğinde hiçbir şey demek. Her ilçeye bağlı köylerinde mahalle olması ile birlikte her iki ilçe şuan birleşmiş durumda. Bu iki ilçemizi ayrı gayri düşünmemek lazım. Büyükşehir statüsünde artık her yer Kahramanmaraş. Ve her bölge çok ciddi kaynaklar alacak.”  
 
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi