EkoAvrasya Vakfı, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Türk Dünyası Sivil Toplum İşbirliği Derneği iş birliğiyle düzenlenen “Türkiye-KKTC Ekonomik İlişkilerinin Güçlendirilmesi” toplantısı, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Olgun Amcaoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uygulanan izolasyon ve ambargolara rağmen ekonomik mücadelesini sürdürdüğünü söyledi.

Turizm alanındaki hedeflere dikkat çeken Amcaoğlu, mevcut 32 bin yatak kapasitesinin 2030 yılına kadar 50 bine çıkarılmasının planlandığını belirtti. KKTC’nin yıllık 4 milyon turist hedeflediğini ifade eden Amcaoğlu, ihracatın da 160 milyon dolardan 1 milyar dolara yükseltilmesinin amaçlandığını kaydetti.

Hüsnü Dilemre ise Ticaret Bakanlığı adına yaptığı konuşmada, KKTC’nin maruz kaldığı ekonomik izolasyonun aşılması için çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Dilemre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da vurguladığı “tam entegrasyon” hedefinin öncelikli olduğunu belirtti.

Toplantıda eğitim, turizm, tarım, yapı malzemeleri ve yüksek teknoloji üretimi gibi alanlarda yeni yatırım fırsatlarının bulunduğu vurgulandı.

Orhan Erdem, KKTC’nin güvenli yapısının yatırım açısından önemli avantaj sunduğunu ifade ederken, Turgay Deniz ekonomik gücün sürdürülebilir gelecek için kritik olduğunu söyledi.

Hikmet Eren ise KKTC’nin Doğu Akdeniz’de stratejik bir konuma sahip olduğunu belirterek, ekonomik açıdan güçlü bir KKTC’nin bölgesel istikrar ve refah açısından önemli rol oynayacağını dile getirdi.

Toplantının sonunda KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ile KTTO Başkanı Turgay Deniz’e plaket takdim edildi.

Kaynak: Haber Merkezi