Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin faaliyet izni kaldırıldı. Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe girdi.

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun ek 11’inci maddesi kapsamında alınan kararda, kurucu vakfına kayyım atanan üniversitenin faaliyetlerinin sonlandırıldığı belirtildi.

Öğrenciler MSGSÜ güvencesinde devam edecek

YÖK mevzuatına göre vakıf üniversitelerinin faaliyet izninin kaldırılması durumunda “garantör üniversite” sistemi devreye giriyor. Bu kapsamda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi için garantör üniversite olarak belirlenmişti.

Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin eğitim hakları, diplomaları ve akademik süreçleri Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi güvencesinde sürdürülecek.

Can Holding soruşturması sonrası süreç hızlandı

İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2019 yılında Can Holding bünyesine geçmişti. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 11 Eylül 2025’te Can Holding’e yönelik operasyon düzenlenmişti.

Soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında “suç örgütü kurmak”, “kaçakçılık”, “dolandırıcılık” ve “kara para aklama” suçlamaları yöneltilmişti.

Operasyonda gözaltına alınan isimler arasında Bilgi Üniversitesi’nin eski rektörü ve Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği Başkanı Mehmet Remzi Sanver’in yanı sıra Mehmet Kenan Tekdağ, Mehmet Sıddık Kaya, Emin Şahin, Nuh Zafer Metin, Serap Özgür, Abdulselam Yıldız, Tuncay Şahin, Adnan Yıldız, Nurettin Paksoy ve Mustafa Şahin de yer almıştı.

Şüphelilerden Kenan Tekdağ’ın daha sonra ev hapsi şartıyla tahliye edildiği öğrenilmişti.

Kaynak: Haber Merkezi