Maden İş Genel Başkanı Akçul."Madencilik sektörünün üretim ve istihdam kapasitesinin artırılması yönündeki girişimlere olumlu yaklaşıyor ve destekliyoruz".

 Türkiye Maden İşçileri (Maden-İş) Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, kamudaki özelleştirmelere ilişkin, "Madencilik sektörünün üretim ve istihdam kapasitesinin artırılması yönündeki girişimlere olumlu yaklaşıyor ve destekliyoruz" dedi.
Akçul, Maden-İş Elbistan Şubesine yaptığı ziyarette, özelleştirmelere karşı olmadıklarını, bu konudaki düşüncelerinin de özel sektörün kamu tarafından işletilmeyen sahalara yatırımı ve bu sahalarda üretimi kapsadığını söyledi.
Kamu işletmelerinin özel sektöre devri ve satışı anlamına gelen özelleştirmelere karşı olduklarını belirten Akçul, şunları kaydetti:
"Özel sektörün, kamunun küçülerek veya özelleştirilerek devri ve satışı çerçevesinde büyümesinin yanında olmadık ve olmayız. Madencilik sektörünün üretim ve istihdam kapasitesinin artırılması yönündeki girişimlere olumlu yaklaşıyor ve destekliyoruz. Kamunun, halihazırda işletmediği maden sahalarının özel sektöre açılarak, bu sektördeki üretim ve istihdam kapasitesinin artırılması girişimleri doğru buluyoruz."
Madencilik sektöründe kamu girişimciliğinin her zaman güçlendirilerek varolmasından yana olduklarına dikkati çeken Akçul, kamu işletmelerine yatırım yapılması, personel alınması için sürekli bir çaba içinde olduklarını anlattı.
Akçul, madencilik ve enerji sektöründe kamu inisiyatifinin devam etmesini benimsediklerini dile getirdi.
Afşin-Elbistan bölgesinin, Türkiye'nin linyit rezervlerinin yarısına sahip bir havza olduğunu vurgulayan Akçul, sözlerini şöyle tamamladı:
"Ülkemiz, dünyada enerji talebi en hızlı artan ülkelerden birisi konumundadır. Ne yazık ki bu talep karşısında bugün büyük ölçüde yerli ve yenilenebilir enerji kaynakları yeterince devreye sokulamamıştır. Enerji ihtiyacı başta doğalgaz olmak üzere ithal kaynaklardan karşılanmakta, bu da hem ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını artırmakta hem de cari açığını büyütmektedir. Bu nedenle yerli kaynakların ve özellikle yaklaşık mevcut tespitlerle en az 150 yıl yetecek linyit kaynaklarının elektrik üretiminde hızla devreye sokulması çok büyük önem taşımaktadır." -
 
Editör: Haber Merkezi