Afşin'de ehliyet alabilmek için teorik sınavı geçen adaylar, hafta sonu direksiyon sınavında ter döktü.

Her dönem olduğu gibi bu dönemde de eğitimlerini tamamlayan sürücü adayları teorik sınavının ardından direksiyon sınavına girdi.

Cumartesi ve Pazar günleri Afşinbey Caddesinde yapılan direksiyon sınavında 168 sürücü adayı, aracı geri viteste kullanma, araçların arasına park etme” yeteneklerine göre değerlendirildi. İlk bölümde emniyet kemeri takma, ayna ve koltuk ayarlarını kontrol, aracı çalıştırma, vites değiştirme gibi konularda sınavdan geçen sürücü adayları daha sonra park etme parkurunda yeteneklerine göre park etme sınavına tabi tutuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ehliyet sınavında 70 puan veya daha yüksek bir puanı alan adaylar direksiyon sınavlarından da başarıyla geçtikten sonra, 2 sene boyunca stajyer ehliyet sahibi olacaklar.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Afşin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Bilal Özden, “ İlçemizde Motorlu Taşış Sürücü Kursiyerleri  (MTSK) uygulama sınavlarını yapmaktayız.  84 kursiyerimiz var. Yazılı sınavını geçen kursiyerler bugün uygulamalı eğitim alıyorlar. Uygulamada başarılı olanlar ehliyet almaya hak kazanıyor. Başarısız olanlar tekrar 4 haklarını kullanıyorlar. Eğitime çok önem veriliyor. Özellikle kurslarımızda ve uygulamada bunların üzerinde duruluyor. Kursiyer bu işi çok ciddiye almalı aksi takdir de ehliyet alma ihtimali yok. Uygulamada 2 tane arkadaşımız biri başkan biri üye olmak üzere 2 arkadaşımız görev alıyor. Öğleye kadar yapılan sınavda bir arkadaşımız başkan öğleden sonra ki arkadaşımızda diğer komisyon üyesi olan başkan olmak üzere dönüşümlü bir şekilde sınavı yürütüyorlar. 8-10 tane komisyon üyemiz var. Bunlar başarılı bir şekilde sınavlarını tamamlıyorlar.”açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi