EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ İLANI
Ege Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemizin aşağıda belirlenen birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile "Ege Üniverstesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterleri Yönergesi" hükümlerine göre Öğretim Üyesi alınacaktır. 
Adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.
Üniversitemiz Öğretim Üyesi kadrolarına başvurular https://apas.ege.edu.tr web adresi üzerinden elektronik olarak alınacaktır.
Adaylar; son altı ay içinde çekilmiş bir adet fotoğraf, kimlik belgesi, e-Devlet üzerinden alınan lisans, yüksek lisans, doktora mezun belgeleri ile doçentlik belgesi (profesör ve doçent kadroları için), yabancı dil sınav sonuç belgesi, erkek adaylar için askerlik durum belgesi (terhis, tecil veya muaf olduğunu belirten belge), özgeçmiş ve eserler listesi, akademik etkinlik formu, başlıca araştırma eseri (profesör kadroları için) ve bilimsel eserlerinden oluşan dosyalarını tarayarak https://apas.ege.edu.tr üzerinden yüklemesi gerekmektedir. 
Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanların (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) e-Devlet üzerinden alacakları “HİTAP Hizmet Belgesini” müracaatlarına eklemeleri gerekmektedir.
e-Devletten alınan karekodlu tüm belgeler geçerlidir. Hizmet Belgesi Üniversitemiz dışından başvuracak olanlar için gerekmektedir.

Yabancı ülkelerden alınan mezuniyet belgelerinin Yükseköğretim Kurulu ve/veya Üniversitelerarası Kurul tarafından denkliğinin onaylanmış olması şarttır.
Yabancı Dil ağırılıklı eğitim yapan birimlerimiz için Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelikteki genel şartları sağlamaları gerekmektedir.
Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Başvuru Koşullarına
https://personeldb.ege.edu.tr/tr-1655/akademik_kadro_ve_tayin_isleri_-_ogretim_elemani_basvuru_kosullari.html
adresinden ulaşılabilir.
Yukarıda belirtilen adreste bulunan "Öğretim Üyesi Başvuru Formu"nu doldurup ıslak imzalı ve fotağraflı olarak taratıp APAS (Akademik Personel Atama Sistemi) üzerinden yüklenmesi gerekmektedir.
İlanımız “www.ege.edu.tr” adresinde yayınlanacaktır.

Başvuru süresi ilanın Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihten itibaren 20 gündür. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
İdare gerekli gördüğü taktirde "İlanın" her aşamasını iptal etme hakkına sahiptir

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ İLANI
İLAN NO KADRO DERECESİ KADRO ADEDİ KADRO ÜNVANI KURULUŞ BÖLÜM ANABİLİM DALI/ANASANAT DALI/PROGRAM İLAN ŞARTI
1 1 1 DOÇENT Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı Kimya bilim alanında doçent olmak. İlaç kirliliği giderimi ve atıklardan enerji üretimi konularında çalışmaları bulunmak.
2 1 1 DOÇENT Çeşme Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı Turizm bilim alanında doçent olmak.
İLAN NO KADRO DERECESİ KADRO ADEDİ KADRO ÜNVANI KURULUŞ BÖLÜM ANABİLİM DALI/ANASANAT DALI/PROGRAM İLAN ŞARTI
3 1 1 DOÇENT Çeşme Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü Turizm Rehberliği Anabilim Dalı Eskiçağ Tarihi bilim alanında doçent omak. Turist Rehberliği alanında çalışmaları olmak.
4 1 1 PROFESÖR Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimleri Bölümü Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı Restoratif Diş Tedavisi alanında uzman ve doçent olmak.
5 1 1 DOÇENT Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimleri Bölümü Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı Restoratif Diş Tedavisi alanında uzman olmak.
6 1 1 DOÇENT Eczacılık Fakültesi Eczacılık Meslek Bilimleri Bölümü Klinik Eczacılık Anabilim Dalı Eczacılık Fakültesi mezunu olmak. Klinik Eczacılık veya Farmakoloji alanında doçent olmak. Geriatri veya Alerji- İmmunoloji alanlarında Klinik Eczacılık çalışmaları olmak.
7 1 1 DOÇENT Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı Bölümü Amerikan Kültür ve Edebiyatı Anabilim Dalı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı alanında doktora yapmış olmak. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı alanında doçent olmak.
8 1 1 DOÇENT Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü Mütercim Tercümanlık (İngilizce) Anabilim Dalı Mütercim ve Tercümanlık ya da Çeviribilim alanlarında yüksek lisans ve doktorasını tamamlamış olmak. Çeviribilim alanında doçent olmak.
9 2 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü Mütercim Tercümanlık (İngilizce) Anabilim Dalı İngilizce Mütercim ve Tercümanlık, Çeviribilim, Çeviri, İngilizce Mütercim-Tercümanlık, Diller ve Kültürlerarası Çeviribilim programlarının birinde lisans, yüksek lisans ve doktorasını tamamlamış olmak. Yerelleştirme veya çoklu ortam çevirisi konularında çalışmaları olmak.
10 1 1 PROFESÖR Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Psikometri Anabilim Dalı Psikometri alanında doktora yapmış olmak. Ölçme
eşdeğerliği ve zeka testleri standardizasyonu konularında çalışmaları olmak.
11 3 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalı Yakınçağ Tarihi alanında doktora yapmış olmak.
19. Yüzyılda Osmanlı kent tarihi veya toplumu ile ilgili çalışmaları olmak.
12 1 1 DOÇENT Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalı Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bilim alanında doçent olmak. E-öğrenme ortamları ile ilgili çalışmaları olmak.
13 2 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Eğitim Programları ve Öğretim bilim alanında doktora yapmış olmak. Öğretimde akış ile ilgili çalışmaları olmak.
14 1 1 DOÇENT Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen
Bilimleri Eğitimi Bölümü
Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Fen Bilgisi Eğitimi bilim alanında doçent olmak. Okul dışı öğrenme ortamlarında bilimin doğası ile ilgili çalışmaları olmak.
15 2 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal
Bilimler Eğitimi Bölümü
Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Türk Dili ve Edebiyatı bilim alanında doktora yapmış olmak. Türkiye Türkçesi'nin dil bilgisi öğretimi ile ilgili çalışmaları olmak.
16 1 1 PROFESÖR Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Genel Astronomi Anabilim Dalı Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümünde lisans, Astronomi ve Uzay Bilimleri anabilim dalında doktora yapmış olmak. Soğuk yıldız flareleri alanında çalışmaları olmak.
17 1 1 DOÇENT Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Genel Biyoloji Anabilim Dalı Biyoloji bilim alanında doçent olmak. Bitkilerde
katlanmamış protein yanıtları üzerine çalışmaları olmak.
18 2 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Biyoloji lisans mezunu olmak. Zooloji bilim dalında doktora yapmış olmak. Tatlısu sürüngenlerinin ekolojisi üzerine
çalışmaları olmak.
19 2 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Fen Fakültesi Matematik Bölümü Geometri Anabilim Dalı Matematik alanında doktora yapmış olmak. İkiharmonik ve üçharmonik eğriler üzerine çalışmaları olmak.
20 1 1 PROFESÖR Güzel Sanatlar,Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Güzel Sanatlar Tasarım alanında doçent olmak. Grafik Mizah ve Ambalaj Tasarımı üzerine bilimsel ve sanatsal çalışmaları olmak.
21 4 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Güzel Sanatlar,Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı İletişim Araştırmaları alanında doktora yapmış olmak. Oyun çalışmaları ve görsel iletişim tasarımı alanında bilimsel ve sanatsal çalışmaları olmak.
22 2 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Hemşirelik lisans mezunu olmak. Halk Sağlığı Hemşireliği alanında doktora yapmış olmak.
23 3 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü İktisat Teorisi Anabilim Dalı Sanayileşme politikaları veya ekolojik iktisat alanlarında çalışmaları olmak.
24 2 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Uluslararası Siyaset Anabilim Dalı Uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans ve doktora
yapmış olmak. Uluslararası ilişkiler teorileri ile uluslararası hukuk alanlarında çalışmaları olmak.
25 1 1 PROFESÖR İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Halkla İlişkiler Anabilim Dalı Halkla İlişkiler bilim alanında doçent olmak. Sürdürülebilirlik konusunda çalışmaları olmak.
26 1 1 DOÇENT İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Halkla İlişkiler Anabilim Dalı Halkla İlişkiler bilim alanında doçent olmak.
Dijital iletişim teknolojileri alanında çalışmaları olmak.
27 1 1 DOÇENT Moda ve Tasarım Yüksekokulu Moda Tasarımı Bölümü Moda Giyim Tasarımı Anabilim Dalı Tekstil Mühendisliği anabilim dalında doktora yapmış olmak. Konfeksiyonda bilgisayar destekli kesim sistemleri, klasik ve ultrasonik dikiş alanlarında çalışmaları olmak.
28 1 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Moda ve Tasarım Yüksekokulu Moda Tasarımı Bölümü Moda Giyim Tasarımı Anabilim Dalı Tekstil ve Moda Tasarımı anasanat dalında sanatta yeterlik yapmış olmak. Kavramsal moda ve giyim kuşamın gelişim süreci alanlarında çalışmaları olmak.
29 2 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dalı Beslenme ve Diyetetik lisans mezunu olup, doktorasını Beslenme ve Diyetetik alanında yapmış olmak. Besin Kimyası alanında çalışmalar yapmış olmak.
30 1 1 DOÇENT Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü Antrenörlük Eğitimi Anabilim Dalı Spor Bilimleri alanında doçent olmak. Egzersizde ısıl düzenleme konularında çalışmaları olmak.
31 1 1 DOÇENT Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü Antrenörlük Eğitimi Anabilim Dalı Hareket ve Antrenman Bilimleri alanında doçent olmak. Futbolda postural kontrol konularında çalışmaları olmak.
32 1 1 PROFESÖR Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi
Bölümü
Avlama Teknolojisi Anabilim Dalı Su ürünleri mühendisi ve su ürünleri doçenti olmak. Balıkçılıkta telemetri üzerine çalışmaları olmak.
33 1 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Yetiştiricilik Anabilim Dalı Su ürünleri mühendisi olmak. Derisi dikenliler ve yumuşakça yetiştiriciliği konularında çalışmaları olmak.
34 1 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Yetiştiricilik Anabilim Dalı Su ürünleri mühendisi olmak. Deniz ve iç su balıkları
yetiştiriciliğinde anaç yönetimi ve gamet histomorfolojisi konularında çalışmaları olmak.
35 1 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Yetiştiricilik Anabilim Dalı Su ürünleri mühendisi olmak. Derisi dikenliler yetiştiriciliği ve su ürünleri ekonomisi konularında çalışmaları olmak.
36 1 1 PROFESÖR Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü Deniz Biyolojisi Anabilim Dalı Su ürünleri doçenti olmak. Mikroalgal atıksu arıtımı konusunda çalışmaları olmak.
37 2 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü İç Sular Biyolojisi Anabilim Dalı Su ürünleri mühendisi olmak. İç su balıkları biyolojisi ve istilacı türler alanında çalışmaları olmak.
38 1 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı olmak. Kranial cerrahilerde robotik sistemlerin kullanımı ile ilgili deneyimli olmak.
39 1 2 DOÇENT Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Çocuk Ürolojisi yandal uzmanlık olmak.
40 1 1 DOÇENT Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Genel Cerrahi Anabilim Dalı Laparoskopik ve Robotik kolorektal cerrahi konusunda ve ileri evre kolorektal kanserlerde Hipertermi intraperitoneal kemoterapi (HİPEC) konusunda deneyimli olmak.
41 1 1 PROFESÖR Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Glokom, üveit tedavisi ve cerrahisi alanında deneyimli olmak.
42 1 1 DOÇENT Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Ürojinekoloji alanında deneyimli olmak.
43 1 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Embriyonik kök hücre uygulamaları konusunda deneyimli olmak. In vitro fertilizasyon konusunda deneyimli olmak.
44 1 1 PROFESÖR Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Minimal invaziv kalp cerrahisi ve kalp yetmezliği cerrahisinde deneyimli olmak.
45 1 1 PROFESÖR Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Pediatrik ortopedi alanında deneyimli olmak.
46 1 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Çocuk ortopedisi ve el cerrahisi alanında deneyimli olmak.
47 1 1 DOÇENT Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı El cerrahisi ve periferik sinir cerrahisi alanında deneyimli olmak.
48 1 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Yenidoğan ve çocuk cerrahisi anestezisinde deneyimli olmak.
49 1 1 DOÇENT Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Herediter kanser, nadir hastalıklar ve yeni nesil dizi analizi konusunda deneyimli olmak.
50 1 1 DOÇENT Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Radyoloji Anabilim Dalı Erişkin ve pediatrik nöroradyolojide deneyimli olmak.
51 1 1 DOÇENT Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Radyoloji Anabilim Dalı Abdomen radyolojisi konusunda deneyimli olmak.
52 1 1 DOÇENT Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Psikiyatri uzmanı olmak.Yaşlı sağlığı konusunda eğitimi olan, konsültasyon liyezon psikiyatrisi alanında deneyimli olmak.
53 1 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Psikiyatri uzmanı olmak.Şizofreni ve nöro gelişimsel bozukluklar ve psikiyatride digital uygulama geliştirilmesi alanında deneyimli olmak.
54 1 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Nöroloji Anabilim Dalı Nöroloji uzmanı olmak. Nöroimmünoloji alanında deneyimli olmak.
55 1 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı (Çocuk Acil Bilim Dalı) Çocuk acil yan dal uzmanı olmak. Hastane öncesi sağlık hizmetlerinde deneyimli olmak.
56 1 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı (Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bilim Dalı ) Pediatrik onkoloji yan dal uzmanı olmak. Nöro onkoloji alanında ve çocukluk çağı iskelet tümörlerinde deneyimli olmak.
57 1 1 DOÇENT Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı (Genetik Hastalıkları Bilim Dalı) Çocuk genetik hastalıkları yan dal uzmanı olmak. Bening hematolojik hastalıklar konusunda deneyimli olmak.
58 1 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı (Çocuk Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı ) Çocuk metabolizma yan dal uzmanı olmak. Lizozomal depo hastalıkları ve yağ asidi oksidasyon bozuklukları konularında deneyimli olmak.
59 1 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Radyasyon onkolojisi uzmanı olmak. Baş-Boyun kanserlerinin tedavisinde deneyimli olmak.
60 1 1 PROFESÖR Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim Anabilim Dalı Tıp biyoistatistik alanında doçent olmak. Kayıp gözlem ve derin öğrenme algoritmaları konusunda deneyimli olmak.
61 1 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Biyoloji lisans mezunu olmak.Tıbbi biyoloji alanında doktora yapmış olmak.
62 1 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı Peyzaj Mimarlığı bölümü lisans mezunu olmak. Peyzaj
Mimarlığı anabilim dalında yüksek lisans ve doktora yapmış olmak. Alan kullanım planlaması, peyzaj onarımı, rekreasyon alanları konularında çalışmaları olmak.
63 2 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Tarım İşletmeciliği Anabilim Dalı Tarım işletmeciliği bilim dalında dokrora yapmış olmak.
64 1 2 DR.ÖĞR. ÜYESİ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Tarım Politikası ve Yayım Anabilim Dalı Tarım Politikası bilim dalında yüksek lisans ve doktora yapmış olmak.
65 1 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Tarımsal Yapılar ve Sulama Anabilim Dalı Tarımsal yapılar ve sulama anabilim dalı tarımsal sulama alanında yüksek lisans ve doktora yapmış olmak.
66 1 1 PROFESÖR Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Tarla Bitkileri Anabilim Dalı Tarla bitkileri yetiştirme ve ıslahı alanında doçent olmak. Yeşil (çim) alanlar ve alternatif yem bitkileri ile ilgili konularda çalışmaları olmak.
67 2 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Tarla Bitkileri Anabilim Dalı Ziraat Fakültesi mezunu olmak. Tarla bitkileri yetiştirme ve ıslahı alanında doktora yapmış olmak. Tıbbi bitkilerde
moleküler markörler ile ilgili konularda çalışmaları olmak.
68 2 1 DR.ÖĞR. ÜYESİ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Tarla Bitkileri Anabilim Dalı Tarla bitkileri bölümü lisans mezunu olmak. Tarla bitkileri yetiştirme ve ıslahı alanında doktora yapmış olmak. Yeşil (çim) alanlar ve hidroponik yem üretimi ile ilgili konularda çalışmaları olmak.

Kaynak: Haber Merkezi