Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanması ile birlikte, öğrencilere tercihleri için rehberlik hizmeti sunmaya başladı.

Lise eğitimini tamamlamış ve ÖSYM'nin YKS sınavına girmiş binlerce üniversite öğrencisi adayı gözünü tercih ve yerleştirme sürecine çevirdi.

 Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren öğrencilere Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde tercih danışmanlığı hizmeti verecek. 

Liselerde oluşturulacak tercih bürosuna müracaat eden öğrencilere rehber öğretmenler tarafından da yardımcı olunacak. Okullarda açılan Tercih Bürosu’na sınav sonucunu ileten tüm öğrenci ve velilere hangi üniversiteye ya da hangi bölüme girebileceklerine ilişkin danışmanlık hizmeti verecek olan İlçe Milli Eğitim, bu hizmet ile öğrencilerin doğru tercihleri yapmalarını sağlayacak.

YKS sonuçlarının açıklanması ile birlikte bir üst öğretim için tercih yapacak öğrenciler için Afşin'deki Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu ve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 'Tercih Bürosu' ile rehberlik hizmeti verilmeye başladığını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan," YKS’ye girerek hayalindeki üniversiteye kavuşmak isteyen öğrenciler tercihlerini yapmaya başlayacakken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hayatlarına yön verecek olan bu tercih döneminde öğrencilere en doğru tercihi yapmaları için danışmalık hizmeti vereceğiz. Afşin'imizdeki Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu ve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde kurulan Tercih Bürosu’nda görevli uzmanlar, öğrencilerimize doğru tercih için yardımcı olacak." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Tercih sürecinde öğrencilerimizin uzman personelimiz tarafından danışmanlık desteğini alabilmeleri için gerekli tüm tedbirleri alma gayretindeyiz. Bu süreci en iyi şekilde yönetmek ve değerli öğrencilerimizin merkezi sınavlarda ortaya koydukları çabanın karşılığını alabilmeleri için tercih sürecinde de onların yanında olduğumuzu bildirmek istiyorum. Tercih sürecinin öğrencilerimiz ve aileleri adına en hayırlı şekilde gerçekleşmesini temenni ediyorum" açıklamasında bulundu.

ÖSYM’nin bilgi amacıyla yayınladığı ‘2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları’ ön kılavuzuna göre, üniversite adayları 7-14 Ağustos’ta tercih işlemlerini tamamlayabilecek. Adaylar tercihlerini, T.C kimlik numarası ve şifreleriyle https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabilecek. Bunun dışında posta, fax, e-posta gibi herhangi bir yolla ÖSYM’ye yapılan tercihler kabul edilmeyecek. Bu işlemler tamamlandıktan sonra adaylar, tercih süresi içinde aynı adresten tercihlerinde değişiklik yapabilecek. Yerleştirme sonuçlarıysa https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden duyurulacak.

Üniversite kayıtları ne zaman?

YKS yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Fakat tercihlerine göre bir programa yerleşecek adayların üniversitelere kayıt takvimleri ÖSYM'nin bilgi amacıyla yayınladığı ön kılavuzda yer alıyor. Buna göre YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül arasında gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi