Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğünce 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Malik Ejder İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine Farkındalık Programı düzenlendi.

Malik Ejder İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen programda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, Engelli kime denir ve hayattaki engelleri nasıl kaldırmalıyız, engellilerle hayatı nasıl paylaşmalıyız konusunda öğrencilere bir konuşma yaptı.

Okul Müdürü Ali Emlik, Psikolojik ve Rehber Danışmanı Gökçe Kahveci birer konuşma yaptılar. Engelliler Şube Müdürlüğü Personeli Sosyolog Kübra Karaköse Engellilerin Sosyal hayata katılması ve sosyal becerilerine yönelik öğrencilere farkındalık sunumu yaptı.

Görme Engelli Duran Türk ve Nazım Kürtül;  görme engellilerin yazı için kullandığı Braille Tablet ve kalemi, Matematik araç gereçlerinden Küp Kasa- Küp Taş ve Taylor Kasa -Taylor Taş tanıttı ve öğrencilere eğitimleri hakkında bilgi verdiler.

Görme Engelli Mustafa Tütüncü Görme Engelliler için Beyaz Baston önemi, kullanım şekillerinden ve önünde çıkan engelleri nasıl aştıklarından bahsetti.

Malik Ejder İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri Gözlerini kapatarak empati kurarak beyaz bastonla yürüdüler. Programda görme engelli Mehmet Köpo -30 Kuş şiiri ve Mustafa Tütüncü Bayrak şiiri okudular. Programa katılan öğrencilere Engelliler Şube Müdürlüğü tarafından Hayatı Paylaşmak için İletişime geç kitapları dağıtıldı.

Editör: Haber Merkezi