Afşin Namık Kemal İlkokulunda öğrenim gören öğrenciler, atık malzemelerin tekrar kullanıma kazandırılması için ‘atık malzemelerle oyuncak tasarlama yarışması’ düzenledi.

İlkokul öğrencileri, pet şişe, karton, kapak, pipet gibi atık malzeme ve eski eşyalarla ile kendi oyuncaklarını tasarladı.  Atıklardan hazırlanan oyuncaklar, Namık Kemal İlkokulu etkinlik salonunda sergiledi.

Serginin açılışını Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öğrenciler sergiyi gezenlere yaptıkları eserler hakkında bilgiler verdi. Sergide öğrencilerin yetenekleri beğeni topladı.

Öğrencilerin yapmış olduğu oyuncakları inceleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Bu projeyi düzenleyen öğrencilere teşekkür etti.

Atık malzemelerin kullanıma kazandırılmasının öneminde değinen Afşin Belediye Başkanı Güven, “Projenin atık malzemelerden oyuncak yapma projesi olması bizi sevindirdive umutlandırdı. Umutlandırmasının da sebebi şu, günümüzde dünya hızla kirleniyor, ne yazık ki çoğumuz bu dünyayı büyüklerimizden emanet aldığımız için kendi malımız gibi kullanıyoruz. Çevre konusunda, çevrenin korunması konusunda, doğanın korunması konusunda çok duyarlı değiliz. Benim tüm ümidim çocuklarımızdan başlarsa çevremize daha duyarlı hale geleceğiz. Öğrencilerimizin bu konuya dikkat çekmesi ve ortaya çıkan ürünler, oyuncaklar ümit verici. Bütün öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki düşünüyorsunuz” açıklamasında bulundu.

Çevreye, doğaya ve yaşadığı ortama duyarlı bir nesil yetiştiğini belirten Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan ise, atıkları oyuncaklara dönüştüren öğrencilere teşekkür etti.

Okulda, atık malzemelerden oyuncak yapma yarışması yapılması fikrini öğrenci ve öğretmenleri ile paylaşan 4’üncü sınıf öğrencisi İkra Doruk, okuduğu bir hikaye kitabından etkilendiğini belirterek, düzenlenen yarışmaya 90 kişinin katıldığını söyledi.


Yarışmanın amacının atık malzemelerinin tekrar kullanıma kazandırılması ve çevre kirliğinin önüne geçmek olduğunu belirten 4’üncü sınıf öğrencisi İkra Doruk, “ Atık malzemelerden oyuncak yapma fikrini arkadaşlarım İrem İlgin, Yağmur Gürbüz ve öğretmenlerimle paylaştığımda herkes çok beğendi. Daha sonra arkadaşlarım ve öğretmenlerimizin desteği ile yarışmamızı düzenledik. Yarışmanın amacı hediye almak veya vermek değildi. Arkadaşlarımızla eğlenceli vakit geçirmek ve atık malzemelerle bir şeylerin tasarlanabileceğini göstermekti. Bizler amacımıza ulaştık. Ortaya çok değişik oyuncaklar çıktı. Yarışmaya katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar, öğrencilerin hazırladıkları sergiye gezerek oyuncaklar hakkında bilgi aldı.


Editör: Haber Merkezi