Binlerce öğrencinin merakla beklediği 2017 TEOG nakil başvuruları birinci kısmı tamamlandı. Peki TEOG 2.nakil başvuruları ne zaman başlayacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edilen TEOG nakil başvuruları nasıl yapılır?  TEOG tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte nakil başvuruları sürecine girildi. MEB tarafından yayımlanan nakil işlemleri takvimine göre, ilk nakil başvuruları 14 Ağustos Pazartesi günü başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın TEOG tercih, nakil ve yerleştirme takvimine doğrultusunda, 21 Ağustos tarihinde 1. nakil sonuçları öğrencilere ve velilere duyurulacak ve TEOG 2.nakil başvuru süreci başlayacak.

2017 TEOG TERCİH, NAKİL VE YERLEŞTİRME İŞLEMİ TAKVİMİ

21 Ağustos 2017 - Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı

21-25 Ağustos 2017 ( Saat 17.00) - Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

28 Ağustos 2017 - Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı

28 Ağustos-06 Eylül 2017 (Saat 17.00) - Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

08 Eylül 2017 - Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının ve Taban Puanların İlanı

TEOG NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

1.ADIM: Nakil işlemlerinin ilk basamağı boş kontenjanların kontrolüdür. Nakil başvurusu okullardaki boş kontenjanlara göre yapılmaktadır ki MEB'in TEOG 2017 için yayımladığı boş kontenjan listelerine hemen yukarıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.

2.ADIM: Söz konusu bağlantıda bulunan tercih listelerinden önce okul tipini seçmeniz gerekiyor.

3.ADIM: Okul tipini seçtikten sonra alt kısımdan il ve ilçe seçtiğinizde o konumda bulunan seçtiğiniz okul türündeki okulların boş kontenjan durumunu ve taban puanlarını görebilirsiniz.

4.ADIM: Ayrıca Yabancı Dil, Pansiyon Durumu ve Öğretim Şekli gibi bilgileri de alabilirsiniz. Konum listesinde il seçtikten sonra ilçe için tümü seçeneğini işaretlerseniz o ildeki bütün okulların boş kontenjan ve taban puan bilgilerine erişirsiniz.

TEOG NAKİL İŞLEMLERİ NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Bakanlık, nakil işlemlerimde mezun olan 8’inci sınıf öğrencileri için hazırladığı prosedür şu şekilde gerçekleşecek: Öğrencinin YEP puan üstünlüğü baz alınacak ve okul kontenjanların durumuna göre nakil işlemleri yapılacak. Bir öğrenci hiçbir okula yerleşemezse veya da tercih ettiği okullara giremezse ne olacak? Bakanlık, sistemde yer alan bu öğrenci için “açık öğretim lise”ye yerleştirme kararı alacak. Tüm adaylar, TEOG tercih sonuçlarına E-Okul üzerinden erişebilecekler.

Editör: Haber Merkezi