Afşin Ziraat Odası ile Finansbank Elbistan Şubesi ile oda üyelerinin uygun vade, faiz ve teminatlarla, finansman ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla protokol imzalandı.
 
 
Afşin Ziraat Odası’nda düzenlenen imza törenine Finansbank Tarım Bankacılığı Bölüm Yöneticisi Hakan Çağlar, Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, Finansbank Elbistan Şube Müdürü Halil İbrahim Akdeniz katıldı.
 
Tarım çalışanlarının mevsimsel şartlarını dikkate alarak kredi ödemelerini müşterilerinin gelir elde etme dönemine uygun olarak düzenlediklerini belirten Finansbank Tarım Bankacılığı bölüm yöneticisi Hakan Çağlar, "Tarımsal hizmet ağımızı genişleterek 2014 yılında 65 ilde 150'yi aşkın şube ile çiftçilere hizmet etmeyi hedefliyoruz. Bu alanda temel stratejimizi tarım sektörünün yapısal sorunlarına çözüm getirecek yatırımları desteklemek olarak belirledik. Finansbank olarak, tarımsal işletmelerin, modern tekniklerle üretim yapan, ölçek ekonomisine uygun, yerel ve uluslararası pazarlara entegre olmasını sağlayacak yapıya ulaşmalarına destek vererek sektörle birlikte büyümeyi hedefliyoruz" dedi.
 
Tarım işletmelerinin uluslararası normlara uygun üretim tesisi haline gelerek rekabet güçlerini artırmalarını sağlamayı amaçladıklarını anlatan Hakan Çağlar, şunları söyledi:
“Projeli Yatırım Kredileri önem verdiğimiz alanlardan biri. Bu sayede işletmelerin ölçek ekonomisine uygun hale gelmesine ve daha verimli çalışan tarımsal işletmeler haline dönüştürülmesine destek oluyoruz. Üstelik bu kredileri 120 ay vade imkanı ve düşük faiz oranları ile sunabiliyoruz. Finansbank olarak, tarımsal işletmelerin, enerji verimliliğine hizmet edecek 'Yenilenebilir Enerji Yatırımları', pazar entegrasyonu sağlayacak bir sistem olan 'Sözleşmeli Üretim Kredileri' ve güvenilir gıda üretimine hizmet edecek sertifikalı 'Organik Tarım ve İyi Tarım' uygulamalarında faiz avantajı sağlıyoruz.
Bu yıl öncelikli büyüme alanlarından birinin 'Sözleşmeli Üretim Kredileri' olduğunun altını çizen Karabiber, tarımsal işletmelerin önemli sorunlarından birinin pazar entegrasyonu olduğuna dikkat çekerek, "Bunu sağlamaya yönelik olarak hazırladığımız Sözleşmeli Üretim Kredileri'nde faiz avantajı sunarak bu alanda odağımızı artıracağız. Faiz avantajı sunacağımız üretim alanlarından biri de 'Organik Tarım ve İyi Tarım7 uygulamaları olacak. Bunlar uluslararası pazar uyumu açısından önem vermemiz ve gelişmesi gereken alanlar. Bu nedenle üretimini sertifikalı hale getiren işletmeleri öncelikle destekliyoruz" dedi.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi