MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler” günü nedeniyle Afşin’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.
“Herkes doğruyu yazarsa sorun kalmaz” diyerek pasta kesen Yıldız amaçlarının medyanın kamuoyunu aydınlatma görevini yapacağı en iyi ortamı tesis ederek, basın mensuplarının çalışmalarını daha rahat, özgür, güvenli şartlarda yapabilmelerini sağlamak ve bu doğrultuda iyileştirici düzenlemeler gerçekleştirmek olduğunu belirtti.
Gazeteciliğin, zorlukları bünyesinde barındıran bir meslek dalı olduğuna değinen Yıldız, “Basın, toplumun aydınlatılması, bilinçlendirilmesi, halkın talep ve beklentilerinin kamuoyuna iletilmesi, birlik ve beraberliğinin korunması  ve ülkenin tanıtımı açısından çok önemli bir görevi üstlenmektedir” dedi.
Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Algı yönetimi ve stratejik hedef yönlendiricisi haline gelen gazetecilik mesleği çok daha hassas önemli bir noktaya gelmiştir. Yaşadığı kentte ve ülkemizde yaşananları vatandaşlara aktaran, toplumu bilgilendiren gazetecilerimiz yaptıkları yorumlar ve köşe yazılarıyla da hassas toplumsal yapıyı sağlamada önemli görevler üstlenmektedirler. Özellikle gelişen teknoloji ve haberleşme imkânlarından sonra bu haber akışı çok daha hızlı bir hale gelmiştir. Bu hızlı habercilik aynı zamanda da gazeteciler açısından bir o kadar tehlikeli ve riskli hale gelmiştir. Özellikle toplumsal olayların, iç kargaşanın ve savaşın olduğu yerlerde görev yapan gazetecilerimizin zaman zaman yaşadığı sıkıntılar hepimizin malumudur. Ülkemizde her türlü sıkıntıyı ve sorunu dile getiren basın mensupları, çalışma ortamlarında sıkıntılar yaşayan meslek grubudur. Halkın haber alma özgürlüğü için çalışan gazetecilerin sağlıklı çalışabilmeleri için gerekli hak ve özgürlüklerini sağlayan yasal düzenlemelerin gerçekleşmesini temenni ediyorum. Bu düşüncelerle her şartta görevlerini yapan vefakâr gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, başarılarının devamını dilerim.” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi