MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, Afşin’e bağlı Altaş Köyü’nde vatandaşlara bir araya gelerek istişare toplantısı düzenledi.
30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde MHP’den Afşin Belediye Başkan adayı olan Adem Yıldız, seçim çalışmaları kapsamında Altaş Köyü’nde vatandaşlarla bir araya gelerek görüş alış verişinde bulundu.
Yapılan ziyaret sonrası konuşma yapan MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, “Bu sıcak karşılamanızdan dolayı Tüm Altaş halkına teşekkür ediyorum. 30 Mart yerel seçimlerinden sonra bilindiği üzere büyükşehir kanunuyla artık sizlerde Afşin’de ve Kahramanmaraş’ta söz sahibi oldunuz. Bundan sonra Altaş Köyü ’de Afşin’in bir mahallesi oldu. Afşin’in kasaba ve köyleri büyükşehir kanunuyla birlikte mahalle haline geldi. Bizlerin seçim kampanyası döneminde gittiğimiz, gezdiğimiz yerlerde kendimizi anlatmamıza gerek yok, ben içinizden biriyim, bu yörenin çocuğuyum. Ben dışarıdan gelmiş ithal bir aday değilim. Ben bütün sorunlarınızı ve çözüm noktalarını biliyorum. Geçmişte hangi partiye destek vermiş olduğunuz bizleri ilgilendirmiyor saygı duyuyoruz ama bu seçim bir genel seçim olmadığı için bundan sonra buradaki köy hayatımızın, arkımızın, kanalımızın, yaşama şeklimizin ve gençliğimizin burada nasıl dizayn edileceğini ve Afşin Belediyesinden nasıl hizmet alınacağını, kiminle iletişim kuracağınızı bileceksiniz. Altaş köyümüze baktığımız zaman birçok köyümüzden büyük ama bir yere işçi girdimi derseniz, yok. Sadece buraya gelip nutuk atmanın bir manası yok. İnsanın en büyük özgürlüğü ekonomik bağımsızlığıdır. Bu bir eve giren maaş ve sosyal güvencedir. Sizin Sayın Başbakan uğruna oy verdiğiniz kişilerden hesap sormanız lazım. Geçen sene termik santraline 56 güvenlik görevlisi alınmış, bunların arasından biri Altaş’ımızından veya Afşin’imizin içinden var mı. Bunları AK Parti arkadaşlar gelince sorun kendilerine. Ortak noktaya yapılması gereken bütün yatırımlar Elbistan tarafına ve daha ilerisine yapılmakta. Bölge hastanesi, organize sanayi, işçi alımları, araç muayene istasyonu, üniversite sınavları, bütün yatırımlar bizden kaçırılıyor. Söze gelince ortak nokta diyorlar ama hizmete gelince bütün yatırımlar bizlerden kaçırılıyor.” dedi.
Editör: Haber Merkezi