Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, Kur’a kursları “Camie Koşalım Kur’an’la buluşalım” sloganı ile Pazartesi günü başlayacağını kaydetti.

Afşin İlçe Müftülüğü, Afşin merkez ve tüm mahallelerinde yaz Kur’an kursu açıyor. 2 ay sürecek olan kurslarda öğrencilere Kur’an-ı Kerim okunması, dualar, dini bilgiler öğretilecek. Öğrencilerin bu derslerden sıkılmaması içinde çeşitli oyunlar, etkinlikler düzenlenecek.

Konu hakkında bilgi veren Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, “ Bugün itibaren Kur’an Kursları başlıyor. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu sene sloganı “Camie Koşalım Kur’an’la buluşalım” sloganı. Bu kurslarda çocuklarımız Kur'an-ı Kerim'i okumasını öğrenecek, özellikle namazda okuyacakları dua ve surelerin doğru ve düzgün okunuşu ile manalarını öğrenme imkânı bulacaklar. Dini ve ahlaki bilgilerini geliştirmiş olacaklar. Çocuklarımıza inşallah güzel bir eğitim vereceğiz. Bu yıl da camiler Kur'an bülbülleri ile şenlenecek. Çocuklarımız için “Sizin En Hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğretendir” Hadis-i Şerif'ini düstur edineceğiz” dedi.

Müftü Yıldırım açıklamasının devamında, "İnşallah bu yaz da yine camilerimiz ve Kur'an kurslarımız gelecekte bizleri temsil edecek çocuklarla dolup taşacaktır. Yaz Kur'an kursları geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için çok önemlidir Çünkü yaz Kur’an kurslarında, yüzünden Kur’an okuma, tecvit, namaz sureleri, abdest alma ve namaz kılma, Hz. Peygamber (s.a.v)’in hayatı, inanç esasları ve güzel ahlâk bilgileri verilmekte; ezan, bayrak, vatan, cami gibi; ana babaya ve büyüklere saygı, küçüklere şefkat gibi dinî ve millî değerlerimiz öğretilmektedir. Çocuklarımız bizler için hem ilahi hediye hem de emanettir. Geleceğimizin teminatı dünya hayatının ziyneti ve Allah’ın emaneti olan çocuklarımızı ruhen ve bedenen sağlıklı bir şekilde yetiştirmek hepimizin görevidir. Anne ve babalar bu fırsattan faydalanarak çocuklarını aynı zaman dinlendirici özelliği de olan bu eğitime göndermelidirler" diye belirtti.

Editör: Haber Merkezi