Afşin’de Yaz Kur’an kursları düzenlenen törenle başladı.
Afşin İlçe Müftülüğü bu sene bir ilk olarak Afşin Bölge Ortaokulu’nda yatılı Kur’an Kursu eğitimi düzenledi. 200 öğrencinin kayıt yaptırdığı kurslar bugün düzenlenen törenle başladı.
Afşin Yatılı Bölge Ortaokulu’nda düzenlenen törene Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, Afşin İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can, ile davetliler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, “Yaz Kur’an kursları, ilk ve orta öğretimin tatile girdiği yaz aylarında halkımızın, "Dinini-Kur'anını öğrensin" diye, çocuklarını büyük bir içtenlik ve şevkle mahalle camilerine göndermeleri ile gerçekleşen, kısa süreli dinî eğitim faaliyetidir. Bu kurslarda çocuklarımız, Rabbimizin bizlere en büyük hediyesi olan Kur’an-ı Kerim’le kucaklaşmakta, onun sevgi pınarına dalmaktadırlar. Yaz kursları, çocuğun hem dünya hem de ahiret mutluluğunu hedef alan terbiye ocaklarıdır. Allah katından bir öğüt, gönüllerde olan sıkıntılara bir şifa, inananlara yol gösterici ve rahmet, kendisini okuyanlara kıyamet gününde şefaatçi, kendisiyle bazı toplumların yüceltildiği, bir kısmının ise alçaltıldığı, okuyanlarını meleklerin dinlediği, ve her harfine sevabın verildiği Kuran-ı Kerim, indirildiği ilk günden itibaren bir harfi dahi değişmeden günümüze kadar gelmiş ve kıyamete kadar da var olacak tek semavi kitaptır.  Kur'an kurslarında artık sadece yüzüne okutulup ezberci öğretim verilmeyecek. Dinimizin güzelliklerinin hayata nasıl yansıtılabileceği örnekleriyle çocuklara gösterilecek. Yaz Kurslarımızda, bir çocuğumuz veya gencimiz hayatı boyunca kendisi için gerekli olan temel dini bilgileri, Kur’an’ı, abdest ve namaz gibi konuları öğrenme imkânı bulur. Yine bu Kurslarımız; vatan, millet, bayrak gibi milli ve manevi değerlere saygının; anne-baba ve diğer insanlara karşı sevgi ve saygının öğretildiği ve Peygamber efendimizin örnek hayatının anlatılarak çocuklarımızın hem dünya hem de ahiret mutluluğunun hedeflendiği yaygın eğitim kurumlarıdır.  Okulların tatile girmesiyle birlikte faaliyete geçen Kur'an kursları, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için iyi bir fırsattır. Boş geçirilen bir yaz, tehlikelidir. Hiçbir ailenin, çocuklarını yaz döneminde başıboş bırakmaması gerekir. Her şeyin maddi değerlerle ölçüldüğü, ahlâk, iffet, samimiyet, doğruluk gibi mefhumların yıpranmaya yüz tuttuğu günümüzde, bu kurslar daha bir önem kazanmaktadır. Bu konuda ailelere çok büyük görevler düşmektedir.” dedi.
Daha sonra söz alan Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, “Okullarımızda eğitimin en iyi seviyeye gelmesi için gerekli olan uygun binalar, teknoloji, donanımı getirmemiz gerekiyor. Bunun için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Müdürlerimiz, velilerimiz ve Kaymakamlığımızın çok büyük mücadeleri oluyor. Gelecek eğitim öğretim sezonunda Afşin’de 7, Tanır Kasabamız da 1 ve Nadır Köyümüzde 1 olmak üzere 9 okulumuz inşası yapılacak. Bu Afşin tarihinde bir ilktir. Şimdi TOKİ tarafından yapılan Anadolu Öğretmen Lisesi ve Afşinbey Okulunun inşası devam ediyor. Elbette gelecek eğitim öğretim döneminde biraz sıkıntı yaşayacağız. Çünkü okullarımızın inşaatları devam etmekte ve bazı okullarımızın kullanılamayacak kadar tahrip olmuş durumda bunların yıkılarak yeniden yapılması lazım. Okullarımızın inşası tamamlana kadar birazcık zorluk yaşayacağız ama bir sonraki eğitim öğretim döneminde çok daha rahat ve huzurlu bir şekilde öğrencilerimiz eğitim görecekler. Bizler bu yeni yapılacak olan okullarımızın mutluluğunu yaşamaktayız ve bunu sizlerle paylaşmak istedim. Bu projelerin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi