Firdevs Yaylacık, basın mensuplarının yaptığı haber sonrasında tedavisini üstlenen doktorlar sayesinde, 260 kilodan 196 kiloya düştü.
Üç çocuk annesi 45 yaşındaki Yaylacık, 13 yıl önce kilo almaya başladı. İki yıldır aldığı aşırı kilolar nedeniyle yürümekte zorluk çeken ve evden dışarıya çıkamayan Yaylacık'ın hayatı, gazetecilerin yaptığı haberle değişti. Haber sonrasında bir televizyon programına konuk olan Yaylacık'ın tedavisini Dicle Üniversitesi (DÜ) Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alparslan Kemal Tuzcu üstlendi.
Yedi ay önce Diyarbakır'a giden ve tedaviye başlayan Yaylacık, 260 kilodan 196 kiloya düştü.
Yaylacık, gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 ay boyunca hastanede yattığını ve kendisine diyet ve ilaç tedavisi uygulandığını söyledi. 7 ayda 64 kilo verdiğini ve doktorlarına duacı olduğunu belirten Yaylacık, "Doktorlarımın sayesinde çok iyi duruma geldim. Hastaneden izinli çıktım. Ağlayarak gittim, gülerek evime geldim. Tedavim bir yıl devam edecek. Hedefimiz 100 kiloya düşmek" dedi.
Artık merdivenleri rahatlıkla inip çıkabildiğini anlatan Yaylacık, önceden evden dışarı çıkamadığını, ayağını bile kaldıramadığını dile getirdi.
Yaylacık, gazetecilerin haberi sayesinde tedavi imkanına kavuştuğunu belirterek, "Beni haber yaptılar artık sağlıma kavuşuyorum" diye konuştu.
Kilo verince oğulları için düğün alışverişine çıkacağını söyleyen Yaylacık, verdiği kilolarla hayallerine kavuşmaya başladığını kaydetti.
Kadir Yaylacık ise eşinin tedaviyle her geçen gün kilo verdiğini ve bunun aile olarak kendilerini mutlu ettiğini belirtti.
-Moral desteği-
Dicle Üniversitesi (DÜ) Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alparslan Kemal Tuzcu ise diyet programı uygulayarak başlattıkları tedaviyle hastanın 64 kilo verdiğini söyledi.
Hastanın kalorisi düşük yemekler yediğini ve kendisine enjeksiyon şeklinde iştah baskılayıcı ilaçlar verdiklerini belirten Tuzcu, şöyle konuştu:
"Hastamıza özellikle moral desteği verdik. Firdevs hanımı gördüğümde morali çökmüş durumdaydı. Hayattan beklentilerini yitirmiş gibiydi. Yürüyemez, hareket edemez ve nefes alamaz bir vaziyette bize geldi. Diyet, ilaç ve özellikle moral desteğiyle hastamız sağlığına kavuşuyor. Bunda eşinin ve doktorlarımızın katkısı büyük."
Tuzcu, bölgede güzel bilimsel çalışmalar yürütüldüğüne dikkati çekti. -
 
Editör: Haber Merkezi