Akdere İçme Suyu Projesi kapsamında Afşin-Alimpınar yolu üzerine döşenen su ishale hattının tamamlanmasına rağmen iki aydır eski haline getirilemedi. Vatandaşlar, yetkililerden bozulan yolun biran önce yapılmasını istedi.
 
Afşin TOKİ yolunda, Akdere İçme Suyu Projesi kapsamında TOKİ yolunda su hattı çalışması yapıldı. Çalışmanın tamamlanmasına rağmen yol, eski haline getirilmedi. Alimpınar eski Muhtarı Davut Arslantaş, yapılan bu çalışmaların tamamlandığını fakat çalışmalar kapsamında bozulan yerlerin yapılmadığını kaydetti.

Arslantaş, "TOKİ yolunun büyük uğraşlar sonucunda Afşin'e kazandırıldığını fakat içme suyu şebekesi döşeme çalışmaları kapsamında yolun daraldığını ve kazalara davetiye çıkarttığını söyledi.

Afşin TOKİ yolunun ilçe açısından çok önemli bir yol olduğunu ifade eden Alimpınar eski muhtarı Davut Arslantaş, "TOKİ yolunun yapımı eski belediye başkanımız İrfan Gedikbaşı zamanında başladı ve şimdiki Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven zamanında tamamlandı. Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven, Afşin için çok önemli olan bu yolun bitmesi için bizlere destek oldu ve yol tamamlandı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz bu yolu tamamlayarak Afşin'e kazandırdıkları için. Fakat şuanda yapılan bu hizmetin bir kısmı yok oldu. Şuanda bu yol yaşanmasını istemediğimiz trafik kazalarına davetiye çıkartmaktadır. Afşin'in en geniş ve en önemli yollarından biri olan TOKİ yolunun bir kısmından su hattının geçmesi için çalışma yapıldı. Yapılan bu çalışmalar sonucunda yolun bir kısmı kayboldu. İlgili firma boru hattını döşeme işlemini tamamladı fakat sonrasında yolda bozulan yerler uzun zamandır yapılmadı, atıl bir şekilde beklemektedir. Biz Afşin için çok önemli olan bu yolun biran önce eksikliklerinin giderilmesini istiyoruz. Yetkililerimizden yapılan hizmetin tamamlanmasını ve bu yola sahip çıkılmasını istiyoruz. Bu yol Afşin'in yolu, bu yol Afşin' gelen herkesin yolu. Atıl durumda bekleyen yolda birçok trafik kazası yaşanmakta. Yetkililerimizden biran evvel yolun düzenlenmesini istiyoruz." açıklamasında bulundu.
Editör: Haber Merkezi