Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu (UBAM) Türkiye'de yine bir ilke imza atarak genel kurul toplantısını köprü altında yaptı.
 
Ülke çapında yıllarca bağımlılıklarla mücadele konusunda önemli çalışmalar yapmış sivil toplum kuruluşlarının bira araya gelerek kurdukları UBAM Federasyonu sanatçı, iş adamı, doktor, mühendis ve emekli bürokratlardan oluşan kurucu üyeleriyle ilk genel kurul toplantısını özellikle alkol, bally ve madde bağımlılarının uğrak yeri olan ve birçoğunun gecelediği Maltepe Köprüsü altında gerçekleştirdi.
Yatırımın taştan topraktan daha çok insanlığa yapılmasını önemseyen federasyonun temel prensibi "Önce İnsan" olarak belirlendi. Her biri basının yakından bildiği ve çalışmalarıyla topluma mal olmuş kişilerden oluşan federasyon üyeleri arasında Hayat Boyu Sevgi Derneği Başkanı ünlü sanatçı Dila Tezemir, alkol nedeniyle altı kez evlilik yaparak ayrılmak zorunda kalan Zonguldak Alkol ve uyuşturucuyla mücadele derneği Başkanı Nejdet Özkan, bağımlılıktan kurtardıkları birçok insanımızı Umre seyahatiyle kutsal topraklara gönderen Kahramanmaraş Uyuşturucu ve Alkolizmle Mücadele Derneği başkanı Derviş Türk, kendisini alkolden oğlunu uyuşturucu bataklığından kurtararak on iki yıldır bağımlılıklarla mücadele eden ve uyuşturucu satıcılarının dernek merkezini kundaklamalarına ve kendisini ayağına kurşun sıkarak yıldırmaya çalışmalarına rağmen mücadelesinden vazgeçmeyen İzmir Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Mustafa Güney ve özellikle yüzlerce kolonya bağımlısını tedavi ettirerek hayata yeniden kazandıran Çanakkale Uyuşturucu ve Alkol Bağımlılıkları ile Mücadele Derneği Başkanı Zeki Arasan'da bulunuyor.
UBAM Federasyonu Şeyh Edebali'nin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" düsturu ile hareket eden sivil toplum kuruluşlarından oluşuyor.
Bugün yapılan genel kurul toplantısında Federasyonun kurulması konusunda öncülük eden, aynı zamanda ilk altı ay içerisinde hem kurucu üye ve hem de geçici yönetim kurulu Başkanı olarak çalışmalar yapan ünlü sanatçı Dila Tezemir UBAM'ın yeni Genel Başkanı olarak seçildi.
Toplantı gündemi sonunda bir teşekkür konuşması yapan Tezemir;
UBAM Federasyonun tarafsız olduğunu ve konu insan hayatı olduğu için hükümet hangi görüşten olursa olsun uyuşturucu ve alkolizmle mücadelesine destek olmak ve bu işin sivil toplum stratejisinin belirlenmesinde öncülük yapmak için yola çıktıklarını belirtti.
Bağımlılıklarla mücadelenin lüks ofislerde yapılmasının mümkün olmadığını ve bu konuya dikkat çekmek için genel kurul toplantısını saha da yani köprü altında gerçekleştirdiklerini, yazarak çizerek sorunların çözülemeyeceğini ve yeni strateji planı da dahil olmak üzere çalışmaların çok yetersiz kaldığını sözlerine ekledi.
Tezemir, "Biz örtülü ödeneklerle değil aksine gönüllerden kopup gelenlerle kurulduk. Kimseye peşkeş çekecek paramızda yok böyle bir ödeneği almaya niyetimizde yok. Her kuruşunu halkın ödediği camiler gibi yapacağız tesislerimizi. Bağımlılıklarla mücadele konusunda her kim pasif davranırsa bizi karşısında bulacak ve gerekirse sokağa bile ineceğiz. Çok yakında temellerini atacağımız eğitim, tedavi ve rehabilitasyon tesislerimizin inşaatlarında çimentonun ve kumun üzerine helal terler akacak" dedi.
Editör: Haber Merkezi