Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi, Kadir Gecesi nedeniyle ziyaretçilerin akınına uğradı.

Afşinli vatandaşlar  Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı bu kutsal günde Eshab-ı Kehf’te, teravih namazına kadar Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.

Roma döneminde Hıristiyanlığı kabul ettikleri için putperestlerin zulmünden kaçan 7 gencin, köpekleri Kıtmir ile sığındığı ve yüzlerce yıl burada uyudukları mekan olarak bilinen, milattan sonra 466 yılında yapılan mescidiyle en eski ziyaretgahlardan Eshab-ı Kehf Külliyesi, Kadir Gecesi'ni ibadetle geçirmek isteyen vatandaşlar tarafından doldu taştı.

İslam Alemi için büyük önem taşıyan özel gün ve gecelerden Kadir Gecesinde Afşin Eshab-ı Kehf misafirlerini ağırladı. Tarihi külliye en kalabalık günlerinde birini yaşadı.

- Yüzlerce araç kuyruğu oldu

Kadir Gecesi'nde, Eshab- Kehf Külliyesi'nde  namazlarını kılmak isteyen insanlar saatler öncesinde tarihi mekanı doldurdu. Külliye, çevre il ve ilçelerden ibadet için gelen 5 binden fazla vatandaş geldi. Yüzlerce araç kuyruğu oluştu.

Afşinli vatandaşlar Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı bu kutsal günde Eshab-ı Kehf’te ibadet ederek geçirdi.

Kadir Gecesi kılınan namazlar ve edilen dualarla idrak edildi. Kahramanmaraş'ın ve Türkiye'nin en önemli kültür mirasları arasında yerini alan ve UNESCO Mirası Aday Listesine alınan Afşin Eshab- Kehf, Kadir Gecesi'nde vatandaşlarını akınına uğradı. Şehrin tarihi ve ibadet mekanlarını gezen misafirler iftar saatine doğru Eshab-ı Kehf'te yerini aldı. Ezanın okunmasıyla birlikte yanlarında getirdikleri yiyeceklerle iftarını açan vatandaşlar daha sonra akşam namazını kıldı. Yatsı namazına kadar din görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ve vaazı dinleyen kalabalık ardından yatsı ve teravih namazı için saf tuttu.Tamamen dolan camide yer bulamayan misafirler bu kez tarihi mekanın bahçesinde yanlarında getirdikleri seccadeler üzerinde namaza durdu.

- İbadet için gelen vatandaşlara çeşitli ikramlar yapıldı

Afşin Belediyesi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kadir Gecesi için Eshab-ı Kehf Külliyesine gelen binlerce vatandaşa, lokma tatlısı, sütlaç ve kandil çöreği ikram edildi.

Eshab-ı Kehf'te Kadir Gecesi'ni idrak eden vatandaşlar gecenin kalan kısmını değerlendirmek üzere evlerinin yolunu tuttu.

Editör: Haber Merkezi