Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Başkanı Nevzat Pakdil, "Danıştay'ın avukatlarla ilgili aldığı karar (avukatlara başörtüsü serbestisi kararı), Türkiye'nin normalleşmesinde atılmış önemli bir adımdır" dedi.
Pakdil, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde partisinin ilçe teşkilatını ziyaret ederek, ilçe başkanı Seydihan Bozdoğan'dan yapılan çalışma ve projeler hakkında bilgi aldı.
Vatandaşlarla sohbet ederek, sorunlarını dinleyen Pakdil, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin son 10 yılda kademeli olarak normalleşme sürecine girdiğini söyledi.
Türkiye'nin geçmişte vesayet sahibi kabul edilen insanların ortaya koyduğu bir sistem çerçevesinde yönetildiğini ifade eden Pakdil, kullanılan Anayasaların askeri ihtilaller sonrasında yapıldığını, bunun sonucu olarak da insanların doğuştan gelen hak ve hukuklarının göz ardı edildiğini belirtti.
Türkiye'nin, özellikle 12 Eylül 2010'da yapılan referandum sonrasında Anayasa'da kabul edilen değişikliklerle rahat bir nefes aldığını vurgulayan Pakdil, şöyle devam etti:
"Türkiye'de mevcut sistem kimin nasıl giyineceğine, ne yeyip ne içeceğine varıncaya kadar hepsini kontrol etmek istiyordu. Hatta 28 Şubat dönemini hatırlarsak, nerelerden alışveriş yapacağınızı bile kontrol etmek isteyen bir sistem vardı. Ancak 10 yıllık AK Parti iktidarı döneminde bütün bunların hepsi kademeli olarak bertaraf edildi. Son olarak Danıştay'ın aldığı avukatlarla ilgili karar, Türkiye'nin normalleşmesinde atılmış önemli bir adımdır."
Türkiye'nin, 2002'den bu yana her alanda normalleşmesini sürdürdüğüne işaret eden Pakdil, "Geçmişte basit meseleler yüzünden toplumun kavga ettiği ülkemizde, insanlar bugün kimseye hakaret etmeden, hakkını ve hukukunu çiğnemeden kendilerini ifade edebiliyorlar. Oysa bizden önce insanların hangi okulu seçeceğine bile başkaları karar veriyordu. Türkiye şu anda rahatladı. Bundan sonraki süreçte de rahatlamaya devam edecek" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi