Elbistan’da TIR şoförü olan 22 yaşındaki damat, düğününde gelin arabası olarak da TIR’ını kullandı. TIR’ın şoför koltuğuna oturan gelin ise, “Gelinler önceden ata binince, ‘Ya nasip’ dermiş. Artık devir değişti” diyerek mutluluğun ilk adımını TIR sürerek attı.

Evlenmeye karar veren 22 yaşındaki Hacı Şekerci ile 20 yaşındaki Gülsüm Yavşan, evliliklerini unutulmaz kılmak için ilginç bir yöntem seçti. TIR şoförü olan damat, düğününde gelin arabası olarak da kendi TIR’ını kullanma fikrini eşi Gülsüm Yavşan’la paylaştı.

Müstakbel eşinden onay alan damat, önce TIR’ını balonlarla ve çiçeklerle süsledi. Gelin arabası olarak kullandığı TIR’ın önüne ‘Al yazmalım’ yazdıran damada, kendisi gibi TIR şoförü olan akrabaları da araçları ile destek verdi. Böylece 4 TIR’dan oluşan bir konvoy oluştu.

İlk olarak otomobille damat evine gelen gelin, burada davul ve zurnalarla karşılandı. Gelin, daha sonra damadın da yardımıyla TIR’ın şoför mahalline geçti. Çevredekilerin ve akrabalarının şaşkın bakışları altında şoför koltuğuna oturan ve aracı kullanan 20 yaşındaki Gülsüm Yavşan’ın heyecanlı olduğu da gözlerden kaçmadı. TIR’ın marşına basan ve klakson çalan Yavşan, “Güzel bir duygu. Evliliğimizin bu ilk gününü unutulmaz kılmak istedik. TIR’ı gelin arabası yapmak eşimin önerisiydi. Ben de kabul ettim. Herkes otomobili seçerken ben TIR’la gelin gidiyorum. Mutluyum. Eşim TIR şoförü zaten. Ömrü yollarda geçiyor. Ben de ilk günden onunla birlikte direksiyona geçtim. Bu mutluluğumuz hiç bozulmasın istiyorum” diye konuştu.

Eskiden düğünlerde gelinlerin atla damat evine götürüldüğünü hatırlatan Yavşan, “Eskiden gelinler ata biner, 'Ya nasip' dermiş. Artık devir değişti. Ben de şimdi TIR’a binip, 'Ya nasip' diyorum” ifadelerini kullandı.

Çocukluktan beri içinde kamyon sevgisi olduğunu ve TIR şoförlüğü yaptığını belirten damat Hacı Şekerci ise, “Küçüklükten beri TIR’lara ve kamyonlara merakım var. Hayalim düğünümde gelin arabası olarak da TIR kullanmaktı. Eşime düğünde gelin arabası olarak TIR kullanmayı önerdim. O da kabul etti. Şimdi TIR’ın şoför koltuğuna da o geçti. Direksiyon onda. Mutlu bir yaşama birlikte yola çıktık. Allah yolumuzu açık etsin” şeklinde konuştu.

TIR’ların oluşturduğu konvoy daha sonra klaksonlar çalarak düğünün yapılacağı salona doğru hareket etti.

Editör: Haber Merkezi