Afşin’e yeni kurulacak olan termik santralleriyle birlikte arazileri kamulaştırılacak olan belde ve köyler tek çatı altında toplanmak için dernek kuruyorlar.
Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Afşin’de bir çok köyü kamulaştırdı ve kamulaştırmaya deva ediyor. Arazileri kamulaştırılan vatandaşlar kendilerini daha etkin temsil edebilmesi için yeni dernek kurma çalışmalarını başlattı. Düzenledikleri toplantıyla dernek kurma kararı aldılar.
Düzenlenen toplantıda konuşma yapan Çobanbeyli Belediye Başkanı İsmail Mert, “Toplanmamızın amacı önümüzdeki yıllarda bölgemizde C, D ve E Termik santrallari yapılacak. Kasabalarımızın ve çevre köylerimizin bir çok arazisi istimlak edilecek. Bu araziler istimlak edilmeden önce buradaki maduriyetin ve bölge halkımızın haklarını savunmak amacıyla bir dernekleşme yoluna gitemeyi düşünüyoruz. Bu sebepten dolayı çevre kasabalarımız ve köylerdeki arkadaşlarla toplanıp bir dernek oluşturup gelecekte hakkımızı savunma yollarını arayacağız. Bu işi dernek vasıtasıyla derneklaşerek yapacağız. İnşallah bugünden itibaren derneğimizi oluşturmak için çalışmlara başladık ve hakkımızı savunma yollarını dernek vasıtasıyla sürdüreceğiz.” dedi.
Editör: Haber Merkezi