Kahramanmaraş Belediyesi tarafından restore edilen tarihi kapalı çarşı, düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.
Suk-i Maraş, Mazmanlar, Demirciler, Bakırcılar ve Semerciler Çarşısı’ndan oluşan Kahramanmaraş Tarihi Kapalı Çarşısı’ndaki restorasyon çalışmaları tamamlandı. Mazisi 16. Yüzyıla dayanan ve birbirinden farklı meslek gruplarını bünyesinde bulunduran çarşıda yapılan çalışmalar, bugün düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.
Halk oyunları gösterilerinin yapıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş’ın birçok medeniyete ev sahipliği yapan önemli bir kültür kenti olduğunu söyledi. Tarihi miras bakımından zengin olan kentin, bu değerlerini bugüne kadar yeterince tanıtamadığını anımsatan Poyraz, “Bu nedenle tarihimizi gün yüzüne çıkartacak çalışmalar yaptık. Önce tarihi konaklarımızı ele aldık. Ardından bizim en büyük zenginliğimiz olan ve 500 yıllık bir geçmişi bulunan kapalı çarşımızı restore ettik” diye konuştu.
Bu çalışmaların Kahramanmaraş’a gelen turist sayısını önemli ölçüde artıracağını ifade eden Poyraz, şöyle devam etti:
“Bizim hep bir hayalimiz vardı. Artık Peribacalarından çıkan bir turist Kahramanmaraş’tan sadece dondurma alıp gitmesin istedik. Çünkü bizim zenginliğimiz sadece dondurma değildi. İşte görüyorsunuz, bu çarşılara girdiğiniz zaman bütün zenginliklerimizi burada görürsünüz. Sizin çok iyi ürününüz olabilir ama pazarlayamazsanız hiçbir önemi yok. İşte bu yaptığımız bu çalışmayla kentimize gelen herkes bu güzel ortamı görmüş olacaklar. İnşallah yakın zamanda da Katip Hanı açacağız. Böylelikle hem çarşılarımız değer kazandı, hem halkımız güzel bir ortamda alışverişlerini yapıyorlar hem de esnaflarımız mallarını daha güzel bir ortamda pazarlama imkanı buldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
- POYRAZ’A DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
Öte yandan etkinliğin ardından Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a yaş günü sürprizi düzenlendi. Belediye çalışanları, 57 yaşına giren Poyraz için dev bir doğum günü pastası hazırladı. Pastayı kesen Poyraz, personeline teşekkür ederek, vatandaşlara pasta ikramında bulundu.
Belediye Bandosu’nun verdiği konserle renk kazanan etkinlik, kapalı çarşının gezilmesiyle son buldu.
Editör: Haber Merkezi