Suriye’de bombaların ve silahların gölgesinde dünyaya geldikten sonra annesi tarafından Türkiye’ye kaçırılan ikiz bebeklerden biri hayatını kaybetti. Hayatta kalan bebek ise Çocuk Esirgeme Kurumuna gönderildi.
Alınan bilgiye göre, La Abdal ailesinin, 11 Aralık tarihinde 30 haftalık erken doğumla biri kız, diğeri erkek ikiz çocukları dünyaya geldi. Esed güçlerinin saldırıları karşısında çocuklarını burada hayatta tutmalarının mümkün olmadığını anlayan aile, sınıra gelerek, bebeklerini Türkiye’ye göndermeyi başardı. Kilis’te kontrolden geçirilen ve erken doğum nedeniyle sağlık durumlarının iyi olmadığı tespit edilen bebekler, ambulansla Kahramanmaraş’a sevk edildi. Vatan Hastanesi’nde tedavi altına alınan ve hastane kayıtlarında La Abdal A ve La Abdal B isimleriyle yer alan bebekleri hayatta tutabilmek için büyük gayret gösterildi.
Daha sonra ikizlerin babası bir günlüğüne de olsa hastaneye gelerek, kızına Sabah, oğluna ise Ali adını verdi. Tedavileri süren bebeklerden Ali, tüm müdahalelere rağmen 18 Aralık’ta hayatını kaybetti. Tedaviye cevap veren ve gelişimini devam ettiren Sabah bebek ise, tedavisinin ardından hastaneden taburcu edilerek Çocuk Esirgeme Kurumuna yerleştirildi.
Vatan Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Turan Derme, bebeklerin ancak birini kurtarabildikleri için üzgün olduklarını söyledi. İkizlerin 30 haftalık bir gebelikten sonra dünyaya geldiğini işaret eden Derme, şunları kaydetti:
“Bebeklerin doğum ağırlıkları birisi bin 400 gram, diğeri bin 200 gram ağırlığındaydı. Suriye’de savaş ortamı olduğu için tedavi imkanları yoktu. Bundan dolayı acil olarak sınırın Türkiye tarafına geçmişler. Oradan da Kilis Devlet Hastanesi’ne gelmişler ve nihayetinde ambulansla hastanemize geldiler. Geldikleri zaman bin 200 gram ağırlığında olan bebeğin genel durumu iyi değildi. Kalp hastalığı mevcuttu, akciğerleri iyi gelişmemişti. Tedavi ettik ama maalesef kaybettik. Diğer vaka ise, zamanla tedaviye cevap verdi, büyüdü ve gelişti. Akciğerleri de normal hale geldi. Daha sonra da yaklaşık bin 800 gram ağırlığına gelince taburcu planına aldık. Ancak ailesine ulaşamadık. Ailesinden şu anda da haber alamıyoruz, bu nedenle Çocuk Esirgeme Kurumuna haber gönderdik ve oraya kabul ettiler.”
Editör: Haber Merkezi