Esnaf Odası Başkanı Topaktaş:
“Park sorunu esnafımıza zarar veriyor”
 
Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Afşin’deki park sorununun en fazla esnafa zarar verdiğini kaydetti.
 
Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş yazılı bir açıklama yaparak ilçedeki park sorununa değindi. Topaktaş, bu sorunun biran önce çözülmesi gerektiğini kaydetti.
 
Park sorununun en fazla esnafı etkilendiğini belirten Topaktaş, “Park sorunu hakkında şehir içi trafik akışının yoğun olduğu Atatürk ve Elçibey caddelerinde trafik ekiplerince park yasağı bulunan yerlerde son günlerde trafik polislerince uyarmadan trafik cezası kesilmekte. Bu uygulamadan dolayı en büyük sıkıntıyı da esnafımız yaşamakta olup alış-veriş için gelen müşteriler ceza korkusundan dolayı araçlarını park edip esnafımızdan alış veriş yapamıyor, hatta bu sıkı trafik denetiminden dolayı esnaflarımız kargo ile gelen ürünlerini dahi alamıyorlar. Dolayısıyla bu durum zaten zor durumda olan esnafımızı olumsuz etkiliyor.” dedi.
 
Esnaflara seslenen Topaktaş, “ ilk etapta çözüm olarak siz değerli esnaflarımızın kendi araçlarını iş yerlerinin önüne değil de ana caddeden uzak alterlere bırakmalarını istirham ediyorum. Yine bu noktada bazı araç sahipleri araçlarını 1.sıraya bırakarak işlerine gitmekteler. Bu şekilde araçlarını bırakan araç sahiplerini uyararak bu şekilde park edenlere esnaflarımız müsaade etmeyerek işin ciddiyetini anlatmalıdırlar.
Yine bu doğrultuda 2.çözüm olarak geçen yıllarda gündeme gelen ama faaliyete geçirilemeyen ücretli oto parkın bir an önce hayata geçirilmesi noktasında esnaflarımızın hem fikir olduklarını biliyorum. Bunun içinde yerel yönetimin bir an önce çalışmalarını yaparak ücretli oto parkın hayata geçirilmesini bekliyoruz. İnanıyorum ki bu çözüm yolları esnafımızı ve vatandaşlarımızı rahatlatacaktır. Ben de Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanı olarak konunun takipçisi olduğumu esnaflarımın bilmesini istiyorum” dedi.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi