Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Mustafa Paksoy, oda başkanlığına yeniden aday olduğunu ifade ederek, “Benim aday olmamın tek sebebi OSB’yi sonlandırmaktır. Arkadaşlarımızla beraber bir ucundan tutarak başlattığımız OSB’yi bitirmeyi hedefliyoruz ve inşallah da bitiririz” dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) talebi üzerine Bakanlar Kurulu’nun TOBB’a bağlı tüm oda ve borsaların seçimlerini ertelemesinin ardından 10 Şubat 2013 tarihinde yapılacak olan Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) seçimleri de ertelendi.
Seçimlerin ertelenmesi ve adaylık süreci ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Paksoy, “Şubat-Mart dönemindeki seçimlerimiz, NACE sistemindeki karşılıklardan dolayı 3 ay ertelenmiştir. İnşallah Türkiye’miz ve Elbistan’ımız için hayırlı olur” dedi.
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Paksoy, ETSO Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Bünyamin Kılıç’ın, ‘Elbistan’ın sanayisinin gelişmemesinin çok uzun olduğunu ve bu arkadaşlarımızın bu konuda yeterince gayret göstermediği kanaatindeyiz’ sözlerinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:
“Herkesin demokratik hakkıdır aday olmak. Bu, kendilerinin bileceği iştir. OSB’nin gidişatını kendisi ilçe başkanı olduğu zaman çok iyi bilen bir arkadaşımızdır. Ben bu gibi şeylere basın yoluyla cevap vermek istemiyorum, basın yoluyla cevap verince bazı sıkıntılar çıkıyor. Çünkü içeriğini çok iyi biliyor Bünyamin Kılıç. Kaç defa yanına uğradık bu hususta kendisinin ilçe başkanı olduğu dönemde. OSB’nin işleyiş şeklini, nerede engeller çıktığını çok iyi biliyor.”
"OSB’Yİ SONLANDIRMAK İSTİYORUM"
Paksoy, ‘koltuğu ne zaman bırakmayı düşünüyorsunuz ve görev yaptığını süre içerisinde yapmak isteyip de yapamadığınız, tekrar seçilmeniz durumunda yapacağınız projeler nelerdir?’ şeklindeki soruya ise şu cevabı verdi:
“Göreve geldiğimizden itibaren en büyük projemiz OSB idi ve OSB konusunda da ‘dikenli yollarda yürüyoruz’ dedik. Bu dikenli yolları geçtik ve son 1,5 yıldır da hiçbir yerden engelleme olmadan gerek iktidardan gerekse de bürokrasiden çok büyük yardım aldık ve bugüne getirdik. Zaten benim aday olmamın tek sebebi OSB’yi sonlandırmaktır. Arkadaşlarımızla beraber bir ucundan tutarak başlattığımız OSB’yi bitirmeyi hedefliyoruz ve inşallah da bitiririz. Görevi ne zaman bırakacağımız da esnaflarımızın teveccühüne bağlı.”
Editör: Haber Merkezi