Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Pakdil:

 "Bu Millete 27 Mayıs'ı, 1980'e kadar bayram diye kutlattılar"

Türk Parlamenterler Birliği Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Afşin'de sivil toplum örgütü temsilcileri ve mahalle muhtarlarıyla buluştu.

Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdi: " 1980'e kadar öğrencilere, hürriyet-anayasa bayramı diye 27 Mayıs'ı kutlattılar." dedi.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası seminer salonunda düzenlen toplantıda sivil toplum kuruluşu ve muhtarlarla bir araya gelen Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, 7 haziran genel seçimlerinin Türkiye için  çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Türkiye'nin kendine biçilen gömleği kabul etmediğini söyleyen Pakdil, "Türkiye bir vesayet sisteminin içinde geliyordu. Bizim en büyük mücadelemiz bu vesayet sistemiyle oldu ve bununla mücadele ettik. AK Parti Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi 2002 yılından buyana Türkiye'nin üzerine biçilen gömlek, elbise dar geliyor ve bunları kaldırıp bir kenara koymamız lazımdır diye ifade ettik. 13 yıldan buyana halkımızın da destekleriyle ülkemiz kendi ayakları üzerinde duruyor." diye konuştu.

Türkiye'nin her zaman tek iktidar döneminde kalkındığını ve büyük mesafeler aldığını belirten Pakdil, " Rahmetli Adnan Menderes 10 yıl boyunca tek başına iktidar oldu ve ülkemize önemli hizmetler kazandırdı. AK Parti'mizde şuanda 13. yılında ve ülke ve halk adına çok güzel hizmetlerin altına imza attı. İktidarımız süresince kesinlikle ayırım yapmadık. Hatta ilk önce bizlere oy vermeyen yerlere hizmet yaparak o vatandaşlarımızın gönüllerine girmeye çalıştık." açıklamasında bulundu.

Eski Türkiye'den örnekler veren Pakdil konuşmasına şöyle devam etti:

" Türkiye'nin 2002 yılından önceki halini şöyle bir göz önüne getirdiğimizde, faizler çıkabileceği en üst seviyeye çıkmış insanlarımız kredi çekemiyordu. İnsanlarımız dövizle borçlanıyordu, ev alıyordu araba alıyordu sonra aldığı evi, arabayı satıyor yıllarca borcunun taksitlerini ödüyordu. Sağlık alanında insanlarımız hastane bulamıyordu. Bazı vatandaşlarımız hastane buluyordu fakat bu sefer hastane vatandaşı kabul etmiyordu. Şimdi vatandaşlarımız gideceği doktoru bile kendi seçiyor. Eğitim alanında ise neredeyse her ilde bir üniversite var ve ilçelerimiz yeni yapılan okullarla doldu. Önceden çocuklarımız kitap bulamazken şimdi kitaplar sıralarının üzerinde öğrencileri bekliyor. Tablet bilgisayarlar ve akıllı tahtalarla öğrencilerimizin eğitim kalitesini artırdık. Çok şükür Türkiye bu günlere geldi ve 13 yılda sadece bunlar oldu. Milli idare bize destek oldu ve bizlerde hiç eğilmedik, dimdik durduk.  İnşallah AK Parti 7 hazirandan sonra halkımızın da ülkemizi emin adımlarla ileriye taşımaya kaldığı yerden devam edecek."

Pakdil, "2007 yılında bizlere Cumhurbaşkanımızı seçtirmediler, olmadık kurallar çıkardılar. Sayın Abdullah Gül cumhurbaşkanlığına aday olduğunda seçtirmemek için 367 kişilik vekil sayısını  öne koştular. Fakat biz şöyle bir geriye baktık Mustafa Kemal Paşa'nın, İsmet Paşa'nın, Celal Bayar'ın, Turkut Özal'ın ne de Süleyman Demirel'in seçilmesinde böyle bir koşul olduğunu görmedik. Bizim önümüze geçmek için yeni yeni kurallar çıkarttılar. Referanduma gittik, halkımıza sorduk onlarda yetkiyi gene bize verdi ve sonuçta halkımızın dediği oldu. " dedi.

Bir başbakan ve iki bakanın idam edilmesi olayını vatandaşlara bayram olarak kutlatıldığını söyleyen Pakdil, " 1960'ta ihtilal oldu ve Adnan Menderes ve iki bakanı astılar. Oh olsun dediler. Bugün ayın 26'sı, yarın 27 Mayıs ve 1980'e kadar okullarda öğrencilere bayram yaptırırlardı hürriyet, anayasa bayramı diye. Bu neyin bayramıydı? Bir başbakan ve iki bakanı asılmasının, yüzlerce insana işkence yapılmasının bayramını kutlattılar bu millete. Böyle bir garipliklerden bu günlere çıktı çok şükür Ülkemiz. " açıklamasında bulundu.

Türkiye 13 yıldır kendi ayaklarının üzerinde duruyor diyen Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Pakdil, " Ülkemiz kendi helikopterini, insansız hava aracını ve kendi uçağını yapma gayreti içerisinde. Artık dünyanın belirli ülkelerine savunma sanayisiyle ilgili olarak geliştirilmiş ürünler satıyoruz. Bunların hepsi Türkiye'nin gücünü gösteriyor. Önceden sadece zengin vatandaşlar uçaklara biniyordu ve sadece belirli illerde hava alanı vardı. Şimdi her ilde hava alanı var ve vatandaşlarımız otobüs bileti fiyatına uçak bileti alıyor. Bunların hepsi 13 yıl içinde oldu. Bu millet bu hizmetleri her zaman hak etti bizlerde bu hizmetleri yaptık. ifadelerine yer verdi.

- " Eski Türkiye'yi getirmek isteyenler var "

Türkiye'nin düzenini değiştirerek eski ortamına kavuşturmak isteyen kesimlerin olduğunu belirten Pakdil, "7 Haziran Genel seçimlerinde AK Parti'nin üzerine oynayanların hedefi bu sefer bir şeyi kazanmak değil. Tek hedef AK Partiye kaybettirmek. Ülkede tek başına bir iktidar olmasın ve en ufak bir sorun için aylarca uğraşılsın, Türkiye'nin önü tıkansın, eskisi gibi olsun istiyorlar. Ülkede bir kaos ortamı oluşsun ve bizlere de buradan bir şeyler düşer mi mantığıyla hareket ediyorlar. 7 hazirandan sonra AK Parti'den başka iktidar hedefi koyan bir parti yok.  Ana muhalefet partisi %30 oy alsak yeter diyor, HDP barajı aşabilir miyiz, aşamaz mıyız orada gidip geliyor, MHP'de hiç ses yok.  Bizim Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu da bütün yüreğini ortaya koyarak eğer ben birinci parti olmazsam siyaseti bırakacağım diyor. Bütün partiler 7 haziran genel seçimlerinden AK Partinin en zayıf şekilde çıkması için uğraşıyor. Fakat bu millet bunlara cevabını 7 Haziran'da en güzel şekilde verecek."  diye konuşmasını tamamladı.

Daha sonra konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı İlker Çitil, " AK Partinin 13 yıllık iktidar sürecinde hem Kahramanmaraş adına hem de Türkiye sağlığı adına çok güzel hizmetlerimiz oldu. 2002'lerde yüzde 39 olan sağlık hizmetlerindeki memnuniyet oranımız şu anda yüzde 75- 76'larda Kahramanmaraş'ımızda da her 100 kişiden 85 - 86'sı Kahramanmaraş'ımızda sağlık hizmetlerinden memnun. Bu memnuniyet tabi ki sadece sağlık alanında değil Allah'a şükür diğer bakanlık birimlerinde sosyal anlamda fikir ve vicdan hürriyeti açısında da çok güzel kazanımlarımız oldu. Milli eğitimde ders kitapları ücretsiz bir şekilde veriliyor aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünde bakım hizmetleri, bakım parası, yaşlılık aylığı, dul aylığı, yetim aylığı yine sağlık hizmetlerinde önemli gelişmeler.  Telefonla istediğimiz hekimi seçebiliyoruz randevu alabiliyoruz evde sağlık-bakım hizmetleri çok hayırlı bir hizmet evde de yatalak hastalarımıza bu hizmetleri götürebiliyoruz. Hastane öncesi ve hastane hizmetlerimizde hat safhada sadece yataklı hizmetleri ve yatak sayımız yaklaşık 13 yıllık süre içerinde çok arttı. 2000'li rakamlardan hatta 1500'lü rakamlardan 2500'lü rakamlara çıktı. Ambulans sayımız 7 - 8'lerden 64'e, istasyon sayımız 5'ten 32'ye yani hemen hemen her anlamda çok büyük kazanımlarımız oldu. Yine yoğun bakım sayımız son 5 yılda 150'li rakamlardan 467'lere çıktı." diye konuştu.

Çitil konuşmasına şöyle devam etti:

" Manevi anlamda başörtüsü probleminde bir çok alanlarda kazanımlarımız oldu. 13 yıllık olan süreçte tüm bu kazanımlarımızın devamı için ve teminat altına alınabilmesi için inşallah bundan sonraki süreçte de artık darbe dönemlerinde değil de sivil dönemlerde barış döneminde, sivil toplum örgütlerin izinde görüşlerini almak suretiyle sivil anayasamızın oluşması gerekiyor. Bir sistem değişikliği, başkanlık siteminin gelmesi gerekiyor. 7 nisadan buyana hemen hemen herkesi iş yerlerinde odalarınızda ziyaret ettim ilgi alakanızdan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah bu hassas olan önemli süreçte 7 haziran 2015 tarihinde bizlerden hem şahsım adına hem partim adına desteğinizi esirgemeyeceğiniz zaten biliyorum."

Konuşmaların ardından söz alan Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can ise, Türk Parlamenterler Birliği Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil'e Afşin'e ve Eshab-ı Kehf'e yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti.  Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, Pakdil'e hizmetlerinden dolayı Ziraat Odası ve çiftçiler adına plaket takdim etti.

Toplantıya Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı İlker Çitik, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Afşin Baro Temsilcisi Av. Mehmet Turan, Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Şoförler Odası Başkanı Adnan Kabaağaç, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Yaşar Polat ve mahalle muhtarları katıldı.

 

Editör: Haber Merkezi