Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Afşin merkez, Arıtaş, Altunelma, Çobanbeyli, Tanır, Bakraç ve Çoğulhan Kasabalarında bulunan seçim bürolarını ziyaret etti.
 
Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, seçim bürolarını ziyaret etmek için Afşin’e geldi. Uzun araç konvoyu ile Alimpınar yol kavşağından karşılanan heyet ilk olarak Afşin Seçim bürosunu, ardından Arıtaş, Altunelma, Çobanbeyli, Tanır, Bakraç ve Çoğulhan Kasabalarında bulunan seçim bürolarını ziyaret etti.
Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlerin 'AK Parti'nin oyunu nasıl aşağıya çekeriz' planları yaptığını söyleyen Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, halkın desteği devam ettiği sürece hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.
 
AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Güven’in belediyeciliği bildiğini söyleyen Pakdil: “Bu hizmet, siyaset uzun ince bir yol. Bizler her fırsatta sizlerle bir araya gelmeye çalışıyoruz. Bugün Kahramanmaraş farklı bir noktada, şuanda tüm ilçelerimizin belde belediye başkanlıkları kapandı ve beldelerimiz ilçemize bağlanarak mahalle haline dönüştü. Bu seçimde büyükşehir belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı, meclis üyelerimiz ve muhtarlarımız için oy kullanacağız. Seçimler demokrasinin vazgeçilmezidir. Şimdi yeni bir seçimin arifesindeyiz. 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerini, muhalefet partiler, bir kısım gruplar, kurumlar, cemaatler bu seçimi çok farklı bir yere götürdüler. Dikkat ederseniz her gün iki veya üç yerde seçim konuşması yapan Sayın Başbakanımız bu seçimi bir istikbal ve istiklal seçimi olarak gördü ve ilan etti. Şimdi böylesi bir seçime giriyoruz ve çok az bir zaman kaldı. Ümit ediyoruz ki, seçim huzur içinde, güven içinde ve herhangi bir kargaşaya meydan vermeden neticelenir. Bizler hep şuna inandık. Sandıktan çıkan milli irade bu memleketi yönetmelidir. Yöneticiliği çok iyi bilen, hakka hukuka riayet eden olan kardeşlerimizin seçilecek olması ilçelerimiz için bir şans. Fatih Güven kardeşimizin bu alanda bir belediyecilik hizmeti var ve belediyeciliği çok iyi bilen bir insan. Şimdi kendisi, birikimlerini, tecrübelerini sizlerle ve ilçemizle paylaşmak için aday oldu. 5 sene sonra çok farklı bir Afşin’i hep beraber göreceğiz. “ dedi.
Verilecek her oy son derece mühimdir diyen Pakdil, şunları kaydetti:
“Verilecek her oy son derece mühimdir diyen Pakdil, Büyükşehir kanunuyla birlikte işlerin tek merkezden yönetilecek olması büyük bir fırsattır. Bir kısım hizmetler açısından devletimiz büyükşehir belediyesi üzerinden hangi ilçeye hangi hizmetin yapılacağını tespit ediyor ve otomatik olarak o belediyelerin kasalarına giriyor ve hizmet akışı arttırılıyor bu sayede. Bundan sonra beldelerimizde oturan bir kardeşimizle, Kahramanmaraş’ın Sütçü İmam mahallesinde oturan bir insanımızla hiçbir farkı kalmayacak. Bu tüm ilçelerimiz için aynı. Verilecek her bir oy son derece mühimdir. Her bir oy Türkiye’nin istikrarı için verilen oydur. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi her yerel yönetimde hem de merkezi hükümette güçlenerek hizmetlerimize devam edeceğiz.”
 
-“İş, aş ve hizmet AK Partinin işidir”
 
‘İş, aş ve hizmet AK Partinin işidir’ diyen AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Güven, “İş, aş ve hizmet AK Partinin işidir.  Burada devletimizin oluşturduğu iş imkanları var. Oluşturulan iş imkanları devletimizin Afşin’e hediyesidir. Bu imkanların sahibi hükümetimizdir. İnşallah hemşerilerimize iş imkanları sağlayacağız, istihdamı bizler sağlayacağız. İnsanları aldatmanın lüzumu yok. Biz her zaman yapacaklarımızın sözünü vermeye devam edeceğiz. Yapamayacağımız hiçbir söz ağzımızdan çıkmayacak. Çünkü bizler halkımızın gönlüne talip olduk ve halkımızın gönüllerine girmek “ dedi.
Beldelere yapılacak olan yatırımları sıralayan Güven,
 
“Arıtaş Kasabası’na gölet yapılacak”
 “Arıtaş'ın yaylaları ünlü ve halkımız hayvancılıkla uğraşmakta, inşallah hayvan pazarımızı büyükşehrimizle birlikte sizlerin hizmetine sunacağız. Artık üretme sorun değil. Bunları pazara sunmadıktan sonra, emeğimizin karşılığını alamadıktan sonra bunun bir anlamı yok. İlçemizde kurulacak hayvan pazarıyla pazarlama sorunumuz ortadan kalkmış olacak.  Arıtaş'ın yaylalarını biliyorum. Eşsiz güzelliklere sahip ve doğa güzelliğine hakim yaylaları var. İnşallah Bekçidamının oradaki yeri, Afşin ve Arıtaş'a yakışır ve sizlerin gelir elde edeceğiniz bir mesire alanı yapacağız. Burada büyükşehir belediyemiz desteğini esirgemeyecek. Bunun sözünü AK Parti İl Başkanımız Metin Doğan ve AK Parti Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal'dan aldık sizlerin huzurunda. Bir husus daha var, bunu AK Parti Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal'a söyledim Arıtaş da gölet ihtiyacımız var dedim. Halkımızda istiyor. Sayın Vekilimizde olur dedi ve benim adıma söz ver dedi. AK Parti Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal bu gölettin yapılmasını sağlayacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.”
-“Çobanbeyli Kasabası’nın su şebekesini yenileyeceğiz”
Biz belediyeye değil biz sizlere talibiz. Sizlerin hizmetkarı olmak için aday oldum. AK Partinin diğer partilerden farkı da bu zaten. Afşin’in bütün köylerini, beldelerini, mezralarını ve mahallelerini gezdik. Bütün sorunları, eksikleri yerinde tespit ettik, halkımızla beraber olduk halkımızı dinledik sorunlarını birinci ağızdan aldı. İnşallah 30 Mart’tan sonra kollarımızı sıvayacağız ve gecemizi gündüzümüze katarak hizmet için çalışacağız. Büyükşehir kanunu ile mahalle olan belde ve köylerimizi hizmete doyuracağız. Çobanbeyli mahallemizde bu hizmetlerden fazlasıyla yararlanacak. İsmail başkanımız kendi döneminde çok güzel hizmetlerde bulunmuş kendisine hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz bu hizmetlerin üstüne koyarak devam edeceğiz. Bizim zihniyetimiz eskiyi yıkmak değil. eskinin üzerine, yapılanların üzerine koyarak devam edeceğiz. Su şebekesini yenileyeceğiz, yol sorunumuz var ve bu sorunu acilen gidereceğiz.
 “Tanır'ın su sorununu biliyorum. Allah'ın izniyle büyükşehrimizle işbirliğiyle su sorun olmaktan çıkacak. Akdere Projemize başlıyoruz fakat bu proje tamamlanıncaya kadar sizleri temiz ve bol suya kavuşturacağız. Şebeke mevcut hizmete alınmayan, bunu da en kısa zamanda hizmete alacağız. AK Parti Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal'ın büyük gayretleriyle ve çabasıyla Karakuz projesini hayata geçireceğiz. Karakuz proje ihalesi yapıldı ve 70 yıldır yapılamayan, hayal denilen bu projeyi 2016 yılında sizlerin hizmetine sunulacak. Susuz topraklarımız suya doyacak. Afşin- Tanır arasındaki yolun bir kısmı oldukça dar, inşallah bu yolu da büyükşehrimizle işbirliğiyle daha kullanışlı, geniş bir hale getireceğiz. Ayrıca Tanır- Sarız arasındaki yol güzergahını genişleteceğiz, bu sayede Ankara, Kayseri çok daha yakın olacak.”
-“Altunelma’nın bütün sorunlarını çözeceğiz”
 “Altunelma'nın hasretini çektiği hizmetler var. Kanalizasyonunuz yok, suyunuz kirli, su şebekesinin yenilenmesi gerekiyor, yolumuzun hızla yenilenmesi gerekiyor. inşallah Altunelma'yı inşallah yeniden inşa edeceğiz, hep birlikte bunları göreceğiz. Afşin, Altunelma, Tanır, Çobanbeyli, Dağlıca, diğer belde ve köylerimizde dahil olmak üzere belediyecilik hizmetlerinden ciddi anlamda faydalanacak. Altunelma'da artık dar ve çamurlu yollar sorun olmaktan çıkacak. Altunelma'nın bütün sorunlarını çözeceğiz. Mezarlıklar ölüler için değil, diriler içindir. Biz mezarlıkları güzelleştirmeliyiz ki hiçbir zaman ölüm olduğunu unutmayalım. İnşallah Altunelma'nın mezarlığını ihya edeceğiz. İlk başta duvarlarını yenileyerek, bizim tarihi mirasımıza uygun revaklı duvarla çevireceğiz ve parsel parsel düzenleyip ağaçlandırmasını ve bakımını yapacağız.”
 
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi