Afşin’e bağlı Ortaklı Köyü’nde etkili olan sağanak nedeniyle yaklaşık bin dönümlük tarım arazisi su altında kaldı, bazı ev ve besi çiftlikleri zarar gördü.
Bölgede iki gündür etkisini gösteren yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Gece başlayan ve  sabah saatlerinde şiddetini artıran sağanak, Ceyhan Nehri'nin taşmasına neden oldu. İlçeye bağlı Ortaklı köyünün bir kısmı su altında kaldı. Sel nedeniyle bazı ev ve besi çiftliklerinde hasar oluştu. 
-1000 dönüm arazi etkilendi
Yaklaşık 1000 dönümün arazinin kullanılmaz hale geldiğini söyleyen Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, “İki gündür etkili olan yağışlar sonucunda Ceyhan nehri taştı ve Ortaklı Köyümüzde sel meydana geldi. Ortaklı’da sel yaklaşık olarak 1000 dönüm yeri etkiledi. Bizde yerinde görmek için buraya geldik. Burada ilçe tarım müdürlüğümüz, DSİ Şube Müdürlüğümüz, İlçe Özel İdare Müdürlüğümüz ’den arkadaşlarımız geldiler ve gerekli tetkikleri yapacaklar, tutanaklarını tutacaklar. Vatandaşlarımızın menfaatine neyse onu gerçekleştirmek için uğraşacağız. Bu olayın tekrar yaşanmaması için DSİ ile birlikte gerekli girişimleri yapacağız. Bu köyün kalkması veya arazilerin kamulaştırılması gibi işlemler olabilir, bu kararı Devlet Su İşleri karar verecek. İnşallah böyle bir felaketle bir daha karşı karşıya gelmeyiz, burada tek sevincimiz can kaybı yok. Selden etkilenen vatandaşlarımıza da geçmiş olsun, Allah daha beterinden korusun.” dedi.
-Köy kaldırılsın
Köyün kaldırılması gerektiğini söyleyen Köy muhtarı Yusuf Doğan, “Etkili olan yağmur yağışı Ceyhan nehrini taşırdı ve köyümüzü su bastı. Şuanda köyümüzün bir çok yeri kullanılmaz duruma geldi, köyümüzde bulunan camiyi su bastı ve vatandaşlarımızın samanları sele maruz kaldı. Ama bu yağmurdan dolayı kaynaklanan bir sel değil, %90 ihtimalle bizim alt tarafımızda bulunan Çalış Köyüne yapılan HES’ten kaynaklanmaktadır. Ortaklı köyünün biran önce buradan kaldırılması gerekiyor. biz gece uyanmasaydık, yada kışın etkili bir kar yağışı olsaydı bizim halimiz daha kötü olurdu. Biz biran önce köyümüzün buradan kaldırılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Diğer taraftan Devlet Su İşleri, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Özel İdare Müdürlüğü bölgede incelemelerde bulundu.
 
Editör: Haber Merkezi