Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, okullarda güvenlik görevlisi olarak çalışacak güvenlik personeli alımı için başvurular başladı. İŞKUR tarafından belirlenen şartları taşıyan kişiler iş için başvurabilir.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından uygulamaya konulan Toplum Yararına Program (TYP) çerçevesinde Afşin'deki okullarda 23 güvenlik görevlisi istihdam edilecek.

İŞKUR Elbistan Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Açar, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol doğrultusunda Toplum Yararına Program (TYP) çerçevesinde Afşin'deki 23 okulda görev yapacak güvenlik görevlisi alımı için başvuruların 1 Ekim 2018 tarihinde başlayacağının bilgisini verdi.

Afşin'deki okullarda istihdam edilecek güvenlik görevlilerinin toplam sayısının 23 olacağını kaydeden Açar, “Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görevlendirilmek üzere Afşin'de 23, Elbistan'da 40 güvenlik görevlisi alımı yapılacak. Başvurular, 1 Ekim 2018 günü başlayacaktır. 5 Ekim 2018 günü de mesai bitimine kadar devam edecek. Başvurular, ilçe hizmet merkezimize ya da kurumumuzun resmi internet sitesi üzerinden yapılabilir. Afşin'den başvuru yapacak kişiler de Afşin Belediyemiz içerisinde yer alan İşkur Hizmet Noktasından veya kurumumuzun internet sitesinden yapabilir. Kura çekiminin ardından 22 Ekim 2018’de işbaşı yapacak olan güvenlik personelleri, 28 Haziran 2018’e kadar görevde kalacak” dedi.

Başvuru yapacak adaylarda aranacak şartlarla ilgili de bilgi aktaran İŞKUR Elbistan Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Açar, “Güvenlik sertifikası bulunan ve herhangi bir şekilde emekli maaşı almıyor olan kişiler başvuru için gerekli sertifika ve belgeleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Öğrenim olarak ortaöğretim ön lisans veya lisans mezunları alınacaktır. Başvuru yapacak adayların İŞKUR üzerinden kayıtlı iş arama kaydının aktif olması zorunludur. Ayrıca güvenlik görevlisi olarak iş arayan statüsünde olması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi