Afşin Kaymakamlığı, Afşin sınırları içerisinde okulların çevresinde okulla ilişiği olmayıp okul çevresinde toplanan şahıslara idari yaptırım cezası uygulanacağını açıkladı.

Afşin Kaymakamlığı, Afşin sınırları içerisinde bulunan ilkokul, ortaokul, lise ve dengi düzeyindeki okulların çevresinde alınacak tedbirlerle ilgili, okulla ilişiği olmayıp okul çevresinde toplanan şahısların, okul çevresinden uzaklaştırılması ve buna uymayanlara idari yaptırım cezası uygulanacağını açıkladı.

Kaymakamlığın  yaptığı yazılı açıklamada, Afşin sınırları içerisinde kamu düzeninin sağlanması, okul çevresinde şiddetin önlenmesi, okulların giriş ve çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel gürültü, kavga, taciz vb. olayların önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. Okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrolleri yapılarak  yasa dışı örgütsel ve ideolojik faaliyetlerden korunması için okul ile ilişiği olmayan, okul önünde ve çevresinde toplanan, işsiz güçsüz, boşta gezen, durumundan şüphelenilen kişilerin okul önü ve çevresinden uzaklaştırılması sağlanarak, okul önlerini mekan tutmaları önlenecektir. Ayrıca, ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okulların çevresinde, bahçesinde veya okul dış kapısı önünde, okul öğrencisi olup 'sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunan öğrenciler hariç' mazereti olmaksızın ders saatinin dışında öğrenci ve şahısların bulunmasına izin verilmeyeceği açıkladı.

Tüm uyarılara rağmen okul önünde bekleme yapan kişi veya kişilere, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 66.maddesi ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32.maddesi ve diğer hükümleri uyarınca idari yaptırım cezası uygulanacağı kaydedildi.
 
Editör: Haber Merkezi