Afşin’de 300 kişinin nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası yok
 
Afşin İlçe Nüfus Müdürü Ramazan Yıldız, vatandaşları uyararak nüfus cüzdanlarında kimlik numarası olmayanların biran önce ilçe nüfus müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiğini kaydetti.
 
Afşin İlçe Nüfus Müdürlüğü, Afşin’de yaklaşık 300 kişinin nüfus cüzdanlarında TC. Kimlik numarasının olmadığını tespit etti. Nüfus müdürlüğü, nüfus cüzdanlarında TC. Kimlik numarası olamayan vatandaşların biran önce müdürlüğe gelmelerini istedi.
T.C. kimlik numarası olmayan vatandaşların ilgili nüfus müdürlüklerine başvurarak nüfuz cüzdanlarını yenilemesinin gerektiğini kaydeden Yıldız,  “Afşin’de, kasabalarımızda ve köylerimizde nüfus cüzdanları olup da kimlik numaraları olmayan vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımız, komu hizmetlerinde resmi işlemleri ve diğer işlemlerinde sorunlarla karşılaşmamaları ve cezalı duruma düşmemeleri için Nüfus Müdürlüğümüze gelerek TC numaralarını almaları gerekiyor. Bilindiği üzere 2014 yılında yeni kimlik uygulamasına geçilecek. Vatandaşlarımızın kimliklerinde TC kimlik numaraları bulunuyor fakat adres güncellemesi yapmamaları halinde cezalı duruma düşebilirler. Vatandaşlarımızın adreslerini de güncelleştirmeleri gerekmektedir. Vatandaşlarımız nüfus cüzdanların üzerlerinde elle yazılmış TC kimlik numaralarını yapıştırarak hastanede işleme yapmaya çalıştıkları ve bununda birçok soruna sebep olduğu bilinmekte, bu vatandaşlarımız müdürlüğümüze gelse ve kimliklerini yenilese bunun gibi sorunlarla karşılaşmak zorunda olmayacaklar. 2014 yılından önce vatandaşlarımız nüfus cüzdanlarını ve adreslerini güncellemeleri son derece önemlidir. “ dedi.
 
Editör: Haber Merkezi