Afşin İlçe Müftülüğü, geçen yıl olduğu gibi bu yılda Kur’an Kursu öğreticisi alacak. Müftülük, Kur’an Kursu öğreticiliği için sözlü mülakat düzenledi.
Fahri Kur’an Kursu Öğreticisi olabilmek için adaylar, Afşin İlçe Müftülüğüne geldi. Müftülükte oluşturulan komisyonca sınava tabi tutuldu.
Bu senede yaklaşık 110 Kur’an Kursu Öğreticisi alınacağını kaydeden Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, “Geçen yıl ilçemizde 110 adet d grubu kuran kursu açarak halkımızın hizmetine sunmuştuk. Halkımızın buna ilgisi çok güzel oldu ve çok güzel geri dönüşümler aldık. İnşallah bu yılda açabildiğimiz kadar, ulaşabildiğimiz her mahalleye ulaşmayı hedefliyoruz. D gurubu kuran kursu, ilçemizde Müftülüğümüz tarafından uygun görülen ve ihtiyaç hissedilen yerlere geçici olarak açılan kuran kurslarımızdır. Talebe göre açılan mevsimlik kuran kursudur. İnşallah bu yılda hemen hemen her mahallemize açmak istiyoruz. Bayanlardan bu kurstan çok memnun olduklarını ve faydalandıklarını öğrendik. Sadece Kur’an’ı Kerim öğrenme değil bunun yanı sıra bir sürü sosyal etkinlik faaliyetlerinde bulunuyor D gurubu kuran kurslarımız. Kuran kurslarımız sayesinde kursiyerlerimizin birbirleriyle dertleştiklerini, kaynaşma imkanı bulduklarını gördük. Bu açıdan toplumsal bir birlikteliğin sağlanması, toplumsal bir huzurun gerçekleştirilmesi için kuran kurslarımızın gerçekten büyük bir görev üstlendiğini düşünmekteyiz. Bu kurslarımızda kursiyerlerimize eğitim veren tüm hoca hanımlarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Maddi manevi katkıda bulunan insanlarımız var onlara da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. “ dedi.
Müftü Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Komisyonumuzla, kuran kurslarımızda eğitim verecek hoca adaylarımızı sınava tabi tutacağız ve bu şekilde hocalarımızı yerleştirmeye çalışacağız. 2013-2014 eğitim öğretim yılını en güzel şekilde değerlendirmeye çalışacağız. Geçen yıl ilçemizde 110 tane fahri öğreticimizi görevlendirmiştik. Bu dönemde sayı veremiyoruz ama ihtiyaç olan her yerde bir kuran kursu açmayı düşünmekteyiz. “
 
 
Editör: Haber Merkezi