3 Aralık Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle Afşinbey Anaokulu öğrencileri, Feyzan Özel Eğitim Merkezini ziyaret etti.

Afşinbey Anaokulu öğrencileri, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla duyarlı davranışta bulunarak, Feyzan Özel Eğitim Merkezindeki özel öğrencilerle bir araya geldi.

Etkinlikte çeşitli oyunlar oynanarak özel öğrencilerle kaynaşan Afşinbey Anaokulu, kendi yapmış oldukları resimleri ve hediyeleri Feyzan Özel Eğitim Merkezi öğrencilerine takdim etti.

Düzenlenen etkinlikte farkındalık kazandırmayı amaçladıklarını belirten Feyzan Özel Eğitim Merkezi Müdürü Güneş Söyler, normal öğrencilerin özel öğrencilerle kaynaşıp eğlendiklerini kaydetti.

İnsan hayatının birçok zorluktan ve basamaktan olduğunu belirten Feyzan Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Güneş Söyler, “ Bugün Afşinbey Anaokulu öğrencileri bizleri ziyaret etti. Onlarla bir araya geldik. Burada çeşitli oyunlar oynandı ve Afşinbey Anaokulu öğrencileri bizlere kendi yapmış oldukları resimleri ve hediyeleri verdiler. Öğrencilerimiz birbirleriyle kaynaşarak güzel vakit geçirdiler. Biliyorsunuz birçoğumuz Özel Eğitim ve rehabilitasyon deyince görmeyen, duymayan ya da yürüyemeyen tam engelli öğrencilere hizmet veren merkezler olarak düşünmektedir. İnsanın hayatı birçok zorluklardan ve basamaklarda oluşmaktadır. Bu basamaklar zamanla birbirini etkiler. Dil, zihinsel, fiziksel, sosyal ve duygusal gibi gelişim alanları birbirini etkiler. Bu gelişim alanlarında herhangi birinde aksaklık kişinin özel eğitime ihtiyacı olur.Bizler bireysel eğitim vererek farkındalık oluşturmaktayız. Kurum olarak bu tür etkinlikleri daha sık düzenleyerek Engelli insanların farkındalığını arttırmayı amaçlıyoruz.  Afşinbey Anaokulu öğrencilerimize bu duyarlı davranışlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. “ifadesini kullandı.


 

Editör: Haber Merkezi