Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Eğitim ve öğretim yılının bu sene de geçen sene olduğu gibi çok büyük sorunlarla eğitime başladığını belirterek, öğretmenlerin çile çektiğini vurguladı
Eğitimde sorunlar devam ediyor
Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Eğitim ve öğretim yılının bu sene de geçen sene olduğu gibi çok büyük sorunlarla eğitime başladığını belirterek, öğretmenlerin çile çektiğini vurguladı.

Yetişmiş insan gücü bakımından eğitim ve öğretimin büyük önem taşıdığına işaret eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu,  tüm mesleklerin temelinde öğretmenliğin bulunduğunu ifade etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” şeklindeki sözlerini de hatırlatan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, “Bu sözlerden de anlaşılacağı gibi öğretmenlik gerçekten en kutsal meslekler arasında yer almaktadır. Öğretmenlerimiz bu onurlu ve kutsal görevin tek temsilcisidir. Öğretmenlerimiz, ülkemizde sayısız meslek mensuplarını yetiştirmenin ve ülke kalkınmasına destek sağlamanın yanı sıra özellikle çağdaşlaşma yolunda da önemli hizmetler vermektedir.” dedi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, eğitim ve öğretime olan önemin tüm dünya giderek arttığına dikkat çekerek, ülkemizde ise öneminin henüz fark edilmediğini bildirdi.

Eğitim ve öğretimin pek çok sorunlarda yeni eğitim yılına başladığına işaret eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, 4+4+4 sistemi konusunda velilerin büyük bir çoğunluğunun bilgi sahibi olmadığını kaydetti.

Okullarda fiziki yetersizlik içinde, kalabalık dersliklerde eğitim ve öğretimin devam ettiğini de sözlerine ekleyen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, öğretmenlerin çile çektiğini ifade etti.

Öğretmen açıklarına rağmen binlerce mezun öğretmen atama beklerken, mevcut öğretmenlerin eş durumu tayini bile yapamaz hale geldiğini belirten MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, “Rotasyon uygulamaları ve öğretmenlerin saygınlığına gölge düşürecek açıklamalar, öğretmenlerimizi hiçbir dönemde üzmediği kadar bu dönemde üzmüştür.” şeklinde konuştu.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, bütün bu olumsuzluklara rağmen gönlü ulus ve insan sevgisiyle dolu olan öğretmenlerimiz,  ülkemizin her köşesinde görevlerini en iyi şekilde yerine getirmek için çalıştıklarını söyledi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu sözlerini şöyle tamamladı:
“Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz ve her zaman kendilerini sevgiyle ve saygıyla andığımız fedakâr öğretmenlerimizin hepsini bu önemli günde minnet ve şükranla anıyoruz
Editör: Haber Merkezi