MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, "Afşin'e açılan dört yıllık sağlık yüksek okulunun ismi Eshab-ı Kehf Sağlık Yüksekokulu olması gerekiyor." dedi.

MHP Afşin İlçe Teşkilatında yapmış olduğu basın açıklamasında konuşan Koç,"Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Afşin Sağlık Yüksekokulu kurulması resmi gazetede şubat ayında yayınladı fakat yüksek okulumuzun ismi sadece sağlık yüksek okulu oldu. Daha önce kamuoyunda  açılacak olan dört yıllık bölüm için Eshab-ı Kehf Yüksekokulu şeklinde konuşuluyordu. Açıklanan bakanlar kurulu kararında Eshab-ı kehf adı yok. Açılan dört yıllık fakültenin adı kesinlikle Eshab-ı Kehf Yüksekokulu olmalıdır. Bu ilçemizin ve Eshab-ı Kehf'in tanıtımı açısından çok önemlidir."şeklinde konuştu.

Afşin'de olumlu, yapıcı bir muhalefet olmak için her türlü girişimde bulunacaklarının altını çizen Koç, "Afşin'in hangi sorunları çözüldü. Verilen sözlerin hangileri yerine getirildi. Genelde ve yerelde iktidar olan bu teslimiyetçi zihniyet Afşin'de yaşayan insanlarımızın hangi sorunlarına deva olmuştur. Temeli atılan Sevin Gölet'i ve Akdere Barajı hangi aşamada? Sıcak su diyerek meydanlarda nutuk atanlar sıcak suyun hangi aşamada olduğunu bizlere açıklasın. Afşin-Göksun arasına duble yol hangi aşamadadır. Kuzey Mahallerimizin 13 KM lik bağlantı yolunun yapımı için çalışmalar ne durumda? -İlçemizdeki Tapu Kadastro Mahkemesinin ve Orman Bölge şefliğinin Elbistan'a taşınması ve Bölge hasta hanesinin Elbistan'a yapılmasına göz yumanların Afşin'e hizmet ettiklerine inanmıyoruz. Bir kaç göstermelik açılışlarla insanlarımız üzerinde bir algı operasyonu yapıldığı görülmektedir.

Her seçim öncesi Afşin'e getirileceği iddia edilen doğal gaz boru hattı genel seçimlerin yaklaştığı bu günlerde basın aracılığı ile halkımız kandırılmaya çalışılmaktadır.Bütün bu olumsuzluklar karşısında bir kale gibi duran bizler ülke menfaatlerinin bölünmez bütünlüğünü ve üniter yapımızı korumaya and içmiş bir camia olarak kanla alınan her karış toprağın yine kanla verileceğine inanan kişiler olduğumuzu hatırlatır Türk düşmanlarının ayaklarını denk almasını isteriz." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi