Kahramanmaraş Belediyesi tarafından kentin kültür hayatına kazandırılan Şairler ve Yazarlar Evinde mesnevi sohbetleri başladı.
Haftanın Çarşamba ve Cumartesi günlerinde gerçekleştirilen sohbetlerde tasavvuf konuları anlatılarak katılımcılar bilgilendiriliyor. Sohbetlerin ilkine konuşmacı olarak katılan Mehmet Arslan, insanın nefis, beden ve ruh olarak ele alınması gerektiğini söyledi. Konuşmasında Kur’an-ı Kerim’den ayetler ve Peygamber Efendimizin sünnetlerinden örnekler sunan Arslan, şöyle konuştu:
“İnsanın bedenini at olarak kabul edersek, ruhta o atın binicisidir. Atın beslemesini yapıp, güçlendirir ve kuvvetlendirirsiniz. Ama ruhu yani biniciyi kuvvetlendirip, güçlendirmezseniz, binicisi zayıf ve güçsüz olan ama kendisi kuvvetli olan bir at başıboş olur ve istediği yere gider. Yapılması gereken atın güçlü ve kuvvetli olmasının yanı sıra binicinin de yani bedenin güç ve kuvvetine karşılık insan ruhunun da güçlü ve kuvvetli olması lazım. Nefislerin temizlenmesi zayıflatılması lazım. Zaten nefs ve ceset burada kalıcıdır. Gidici olan ruhtur.”
Sohbet, katılımcıların yönelttiği soruların cevaplanmasıyla son buldu.
Editör: Haber Merkezi