İş dünyasının hayırsever simalarından Kahramanmaraşlı Melek İpek, İl Sağlık Müdürlüğü'ne bir adet ambulans hibe etti.
Memleketi Kahramanmaraş'a sosyal yardımlar noktasında büyük hizmetleri bulunan İpek, son olarak 112 acil hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet ambulans aldı. Kahramanmaraş Valiliği'nin bahçesinde gerçekleşen ambulans hibe töreninde, tam donanımlı 112 ambulansının anahtarları Vali Şükrü Kocatepe tarafından İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Çitil'e teslim edildi.
Törende Konuşan Vali Kocatepe, Melek İpek'e duyarlı davranışından dolayı teşekkür etti. İpek'in kentte bir çok sosyal projeye katkı sağladığını kaydeden Kocatepe, bunları görmekten kendilerinin de mutluluk duyduğunu ifade etti. Bu tür hibeleri teşvik edici uygulamalarda yapılacağını dile getiren Kocatepe, "Sağlık Bakanlığı tarafından 10 Nisan 2012 tarihinde yayınlanan 'Ambulans ve Acil Sağlık Araçları ile Ambulans Hizmetleri Yönetmeliği"nde yapılan değişiklik ile kişi veya kuruluşların ambulans hibeleri kabul ediliyor. Ayrıca Ambulansı hibe eden kişi, kuruluş veya bunların önerecekleri kişi veya kuruluşça ambulansın bağışlandığına dair yazı ve ibareler de ambulans üzerinde yer alabilecek" diye konuştu.
Törene, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, Müdür Yardımcısı Dr. Murat Coşkun, Şube Müdürleri Dr. Sinan Yalçın, Dr. Ülkü Karakaya ve Şahin Yelek'de katıldı.
 
Editör: Haber Merkezi