2009 yerel seçimlerde Demokrat Parti’den aday olan Mehmet Taşkale, AK Parti’den Afşin Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.
Mehmet Taşkale, AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı’na gelerek resmi başvuru evraklarını AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak’a teslim etti. Taşkale burada yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi:
“1 Kasım 2013 tarihi itibariyle ve aynı zamanda benim doğum günü olan bu tarihte AK Partiye katılmış bulunmaktayım. 1 Kasım benim hayatımda nasıl milat olmuşsa inşallah siyasi hayatımda da milat olacaktır. Bugüne kadar kazanmış olduğum siyasi tecrübemi bundan sonrada AK Partiye hizmet ederek her kademesinde verilecek görevi layıkıyla yerine getireceğime ve yapacağıma yürekten inanıyorum. Beni destekleye arkadaşlarıma ve dostlarıma teşekkür ediyorum. Çünkü bundan sonra siyasi hayatıma AK Partide devam edeceğim dediğimde beni yalnız bırakmadılar ve beni desteklediler. Bundan sonra bana verilecek her göreve hazır olduğumu belirtmek istiyorum.”
Mehmet Taşkale’nin AK Parti’yi tercih etmesinden dolayı teşekkür eden AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, “Mehmet Taşkale arkadaşımız daha önce yapılan yerel seçimlerde Demokrat Partiden Belediye Başkan adayımızdı. Kendisini AK Parti’ye tercih ederek aramıza katıldığından dolayı teşekkür ediyor ve hoş gelindin diyorum. Kendisine bu hizmet yarışında başarılar diliyorum.” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi