Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü, Afşin İlçe Müftülüğü tarafından açılan yaz Kur’an kursuna katılan öğrencilere trafik kurallarını anlattı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği personelleri tarafından “Çocuklar İçin Trafik Eğitimleri (Trafik Dedektifleri)” projesi kapsamında ilçe merkezindeki Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrencilere temel trafik eğitimi, yaya ve yolcu güvenliği eğitimi verilmeye başlandı. 

Yapılan çalışma hakkında bilgi veren yetkililer, “Trafik kurallarına uymanın, herkesin hayatını kolaylaştıracağını ve kazaları en aza indireceğini öğrencilere anlatıyoruz. Eğitimlerimizde öğrencilere, aile ve trafik eğitimi, bisiklet sürücü eğitimi, yaya yollarını kullanma, öğrenci servislerine inme-binme, karşıdan karşıya geçme, küçük yaşta araç kullanmama, emniyet kemeri kullanımı ve önemli genel trafik kuralları ile ilgili bilgiler veriyoruz. Trafik Dedektifleri projesi de öğrencilerin trafik kuralları hakkında çocuk yaşta bilinçlendirilmesi, gelecek nesillere trafik kurallarının öneminin anlatılarak, trafik kazalarının en aza indirilmesini amaçlıyor” denildi.

Editör: Haber Merkezi