Kahramanmaraş Belediyesi tarafından Orta Hal mevkisine yapılması planlanan Kültür Park’ın ilk harcı kondu.
Konferans salonu, anfisi, yaşam alanları, yürüyüş parkurları ve otoparkı ile Kahramanmaraş’ta sosyal aktivitelere ev sahipliği yapacak Kültür Park’ın temeli düzenlenen törenle atıldı.
Törende konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, kültür adası halinde planlanan bir yatırımın temelini atmaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Projenin hayata geçmesi için mücadele eden Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a teşekkür eden Sağlam, “İnşallah şehrimizin insanları burada nefes alma imkanı bulacaklar” dedi.
Türkiye’nin özellikle son 10 yılda ekonomik ve siyasi alanlarda önemli başarılar edindiğine dikkat çeken Sağlam, bu grafiğin kültürel çalışmalara da taşınması gerektiğini vurguladı. Sağlam, şöyle konuştu:
“Özellikle Türkiye’miz son 10 yılda Avrupa’nın 6., dünyanın 16. ekonomisi haline geldi. Yollar yaptı, hastaneler yaptı, eğitim kurumları yaptı. Ama insani gelişme endeksinde ekonomik ve siyasi alanda yakaladığı başarıyı gösteremedi. Bu konuda 160 ülke arasında hala 70. sıralardayız. Ancak zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasından sonra bu alanda da önemli gelişmeler bekliyoruz. Çünkü ekonomik gelişmenin de sosyal ve siyasal gelişmenin de temel amacı insani gelişmedir. İnsanlarımızı daha mutlu yapmaktır. Dolayısıyla bu anlamdaki faaliyetlere ağırlık verilmesi kadar doğru bir şey olamaz. Başkanımızı kutluyor, yeni başkanımızla da burayı açmayı ümit diyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise Kahramanmaraş’a önemli bir yaşam alanı daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Zorlu bir süreçten geçilerek temel atma aşamasına gelindiğini ifade eden Poyraz, “Bizler görev yaptığımız süre içerisinde hizmet üretmeye çalıştık. Çünkü asıl olan insana yapılan hizmettir, insana yapılan yatırımdır. Burayı yaparken de zaman zaman problemler yaşadık. Ama bugün gönül rahatlığıyla hiç kimseyi kırmadan gücendirmeden temelimizi atıyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.
Konuşmaların ardından Sağlam, Poyraz, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç ve AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, butona basarak parkın temeline ilk harcı koydu.
400 günde tamamlanması planlanan proje içerisinde, meydan, forum alanı, konferans salonu, 175 araçlık 4 bin 800 metrekarelik kapalı otopark, açık oturma alanı, çocuk oyun atölyesi, el sanatları atölyesi, seramik-cam atölyesi, resim atölyesi kilim atölyesi satış ve sergi salonu yer alacak.
Editör: Haber Merkezi