Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Öğrenci Konseyi üyesi bir grup öğrenci, Türkiye Öğrenci Konseyi’nin çözüm sürecine yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.
KSÜ’de yapılan basın açıklamasında grup adına konuşan KSÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Öztaş, yüksek öğretim kurumlarının politize edilerek, bürokratik ve siyasal kumpaslara itildiğini öne sürdü.
Türkiye Öğrenci Konseyi mevcut yönetiminin ikbal ve istikbal kaygısı ile hareket ettiğini savunan Öztaş, “Gençlik kolları gibi hareket eden Türkiye Öğrenci Konseyi, ülke gündeminde ciddi yer tutan hayati meselelerin ve politikaların çıkışının kısa bir süre ardından bu argümanlarla aynı doğrultuda açıklamalara ve faaliyetlere imza atarak adeta emniyet subabı rolünü üstlenmektedir. Bu anlamda yüksek öğretim kurumlarında okuyan öğrenci arkadaşlarımızın apolitik olmamak ardına sözde bilinçlendirme adı altında eğitim kurumlarında siyasetin girdabına çekilmek istenmektedir” diye konuştu.
Çözüm sürecini de endişeyle takip ettiklerini dile getiren Öztaş, şunları kaydetti:
“Gelinen noktada çözüm süreci olarak adlandırılan ve sosyolojik, tarihsel sonuçları üzerine tahliller yapılmadan Türk Milletini etnik bir kargaşaya ve bölünmeye doğru götüren yıkım projesi ile alakalı olarak Türkiye Öğrenci Konseyi tarafından çözüm sürecinin desteklendiğine dair açıklama yapılmıştır. Bu açıklamanın sözde temsil edilen dört milyon öğrencinin ortak duygusu olduğu ileri sürülmüştür. Zikredilen akil adamların haricinde bir de genç akil adamlar heyetinin kurulması çalışmalarına başlanacağı bildirilmiştir. Eğitim kurumlarını bu tür menfaat ve ikbal kaygıları ile siyasileştirmenin ötesinde ideoloji vesayetine mahkum eden bu anlayışı bizler KSÜ Öğrenci Konseyi olarak en sert şekilde kınıyoruz.”
Editör: Haber Merkezi